Surse: viitorul Prefect al Capitalei, un PSD-ist transferat de la PNL. Pe cine vrea Firea să impună

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 12:02
6959 citiri
Surse: viitorul Prefect al Capitalei, un PSD-ist transferat de la PNL. Pe cine vrea Firea să impună
Alexandru-Hazem Kansou, noul șef al STB, FOTO: Facebook/ Alexandru-Hazem Kansou

Surse politice au declarat pentru Ziare.com că senatoarea Gabriela Firea insistă ca Alexandru-Hazem Kansou, actualul director al STB, să fie noul prefect al Capitalei, în timp ce Ciprian Ciucu, liderul PNL București, vrea ca în funcție să rămână actualul prefect susținut de formațiunea sa politică.

Însă, Ciucu nu este tocmai bine văzut de premierul Nicolae Ciucă după ce s-a declarat împotriva alianței cu PSD.

Alexandru-Hazem Kansou este unul dintre cei doi consilieri generali care au fost excluși din PNL în februarie 2020, după ce au votat bugetul Capitalei condusă, la aceea vreme, de Gabriela Firea. Tot atunci, și fostul director STB, Andrei Creci, a primit o funcție de conducere tot în primărie, ca director general al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov. Cristian Olteanu şi Alexandru Hazem Kansou, cei doi consilieri generali care au votat bugetul general al Capitalei, au fost excluşi din PNL în februarie, scrie Libertatea.

“Încălcarea repetată a Statutului şi a Codului etic al PNL nu rămâne fără urmări. PNL a trecut printr-o reformă profundă. Facem opoziţie reală şi nu tolerăm nici un compromis”, a scris atunci președintele PNL București Violeta Alexandru pe Facebook.

#Alexandru Hazem Kansou, #STB, #prefectul capitalei, #Gabriela Firea , #stiri politice