Alexandru Rafila vede o inrautatire a evolutiei pandemiei: "Cred ca restrictiile nu sunt productive pentru ca lumea le va ocoli"

Duminica, 11 Aprilie 2021, ora 15:55
2710 citiri
Alexandru Rafila vede o inrautatire a evolutiei pandemiei: "Cred ca restrictiile nu sunt productive pentru ca lumea le va ocoli"
Alexandru Rafila preconizeaza o inrautatire a indicatorilor pandemiei/Foto: PSD/Facebook

Medicul Alexandru Rafila considera ca toate evidentele merg spre o inrautatire a indicatorilor care se refera la evolutia pandemiei, mai putin numarul de cazuri noi, care este pe un trend descendent, mentionand ca restrictiile nu sunt productive pentru ca lumea le va ocoli.

"Toate evidentele merg spre o inrautatire a indicatorilor legat de evolutia pandemiei in Romania, mai putin numarul de cazuri noi care merge pe un tren descendent. M-am uitat pe raportari, erau scaderi pe toata linia in ceea ce priveste incidenta cumulata.

In continuare testarea ramane un punct vulnerabil si daca pana spre toamna aveam o speranta ca lucrurile intra intr-o oarecare cadenta si chestiunea cu testarea devine abordata si profesionist si echilibrat la nivel national pentru ca problema in mod evident a fost legata de judetele care nu testau sau testau extrem de putin discordant fata de judetele alaturate. Din noiembrie lucrurile s-au cam stricat pentru ca am intrat intr-o logica politica si atunci s-a cam pierdut directia. Ea nu a fost recastigata dupa alegeri", a declarat Alexandru Rafila, duminica, la Digi24.

Reprezentantul Romaniei la OMS a mentionat ca restrictiile nu sunt productive deoarece lumea le va ocoli.

"Restrictiile, mai ales in aceasta perioada cand increderea in autoritati nu cred ca este la procente foarte inalte, cred ca restrictiile nu sunt productive pentru ca lumea va ocoli restrictiile, adica daca oamenii sunt de vina in ghilimele ca se testeaza acasa si nu spun acest lucru, nu declara acest lucru, cred ca o sa existe si un resentiment in ceea ce priveste raspunsul oamenilor la anumite masuri", a mai transmis medicul.

Deputatul PSD a precizat ca in ultima perioada s-a inregistrat o perioada de balbe si declaratii contradictorii.

"Noi am asistat la o perioada de balbe, de declaratii contradictorii, nu stau sa comentez, dar nu se poate sa introduci aceasta masura a reducerii programului in magazine. Dupa cinci zile vine domnul prim ministru ca deja a scazut incidenta bolii dupa trei zile de aplicare a acestei masuri si ne anunta ca urmeaza ca masura sa fie ridicata inainte de Paste pentru ca atunci probabil circulatia virusului nu este influentata de aceasta masura. Sunt chestiuni care nu au fir logic", a mai precizat deputatul PSD.

#Alexandru Rafila, #pandemie coronavirus Romania, #stiri politica, #restrictii , #stiri politice