Aliantele electorale din teritoriu ocolesc PD-L

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 08:47
1251 citiri
Aliantele electorale din teritoriu ocolesc PD-L

Liderii din teritoriu ai tuturor partidelor negociaza, zilele acestea, noile aliante politice locale.

In prezent, in numai sapte judete, exista colaborari sau intelegeri PNL-PSD, restul Romaniei aflandu-se in negocieri, informeaza Gardianul.

Filialele PSD si PNL Maramures au semnat, joi, un protocol de colaborare pentru sustinerea reciproca a candidatilor in turul doi al alegerilor locale, cat si pe termen lung.

Liderii celor doua formatiuni politice au anuntat ca protocolul are valabilitate doar la nivel judetean si ar putea continua si dupa al doilea tur de scrutin.

Si in Buzau, liderul liberal Cristi Bitu si presedintele PD-L, deputatul Cezar Preda, au semnat ieri un protocol de colaborare privind constituirea de majoritati in cadrul Consiliului Judetean si al consiliilor locale.

Cei doi presedinti au hotarat sa nu accepte oferta PSD privind acordarea unui post de viceprimar al Buzaul.

La Sibiu, PD-L ramane in afara jocurilor politice, primarul Klaus Johannnis, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, declarand, joi, ca formatiunea pe care o conduce va negocia pentru vicepresedintia Consiliului Judetean cu PSD.

Cei doi candidati pentru postul de primar al Iasiului, social-democratul Gheorghe Nichita si democrat-liberalul Dumitru Oprea isi cauta aliati din randurile PNL, dar, si din randurile iesenilor care au votat cu alte partide.

Pana joi la pranz, la Iasi, conform declaratiilor la nivelul partidelor politice, fusese deja pusa la punct o clara alianta PSD-PNL impotriva candidatului PL-D, Dumitru Oprea.

La Timis, in urmatorii patru ani, va fi conduce Alianta pentru Timis (PNTCD, PNL si Forumul German) si PSD.

Prin semnarea acestui protocol de colaborare administrativa dintre dreapta si stanga locala, PL-D a fost practic izolat si trimis in opozitie, desi este cel mai puternic partid din judet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#alegeri, #colaborare, #protocol, #aliante , #stiri politice