Alina Gorghiu, despre femeile din politica: Nu trebuie sa devenim "barbate"

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 10:51
2366 citiri
Alina Gorghiu, despre femeile din politica: Nu trebuie sa devenim "barbate"

Alina Gorghiu, deputat PNL, spune ca femeile din politica romaneasca trebuie sa renunte la "limbajul dur" si considera ca acestea "nu trebuie sa devina barbate", pentru a avea succes.

Alina Gorghiu a declarat pentru Ziare.com ca nu este de acord cu "masculinizarea femeilor, folosirea limbajului dur".

"Nu trebuie sa devenim 'barbate' ca sa fim politicieni", a explicat aceasta, adaugand ca printre exemplele pozitive date de femeile din politica ar fi implicarea "in actiuni caritabile sau actiuni care tin de viata femeilor".

Intrebata ce ar trebui sa se schimbe in atitudinea femeilor-politician din Romania, Alina Gorghiu raspunde: "Poate teama de esec, cea care le face sa pluseze prea mult, uneori. Sau dorinta excesiva de expunere, in absenta unei activitati reale ca politician... nu stiu. In definitiv cred ca as putea spune asta si pentru barbatii din politica".

In ceea ce priveste posibilitatea ca Romania sa aiba in curand o femeie presedinte sau premier, Alina Gorghiu spune ca este mica. "Nu acum, in mod sigur. Dar poate fi binevenita la urmatoarele alegeri prezidentiale o candidatura a unei femei, ca sa neobisnuim cu ideea si, poate, la urmatoarele candidata va fi si castigatoarea cursei", a spus Alina Gorghiu.

Deputatul PNL adauga ca nu crede ca femeile sunt promovate de barbati, in politica. "La fel de bine o femeie poate fi promovata de o colega de partid sau sustinuta de un colectiv de femei, cum sunt organizatiile de femei ale partidelor. Nu vad, insa, in a fi sustinuta de un barbat niciun pacat si nicio necesitate. Cu atat mai mult cu cat regulile dupa care functionam noi sunt aplicabile oricarui alt domeniu de activitate sau profesie", explica aceasta.

Referitor la modul in care femeile din Romania fac fata crizei, deputatul PNL a declarat pentru Ziare.com ca acestea s-au adaptat mai repede situatiei. "As spune ca s-au adaptat mai repede situatiei. De altfel, este in natura noastra sa luptam pentru supravietuire. La noi, femeile, acest lucru este dublat de hotararea de a demonstra ca facem fata provocarilor si ca nu ne pierdem feminitatea sau atributele de mama si gospodina, daca avem si cariera. Cred ca am vorbit despre avantaje prea mult. Dezavantaje? M-as referi la cele pe care le suporta: mai putin timp pentru ele, cred", spune liberala.

Intrebata ce le ureaza femeilor din Romania, pentru noul an, Alina Gorghiu raspunde: "Sa nu se piarda in ceea ce nu le defineste si sa nu lase timpul sa treaca in zadar. Le doresc un an de care sa-si aduca aminte cu placere."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni, 15 aprilie, că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene se apropie de final. ”Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea...
#Alina Gorghiu, #Alina Gorghiu femei politica, #Gorghiu devenim barbate , #stiri politice
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Cine a spus ca o femeie trebuie sa fie de " talia " unui sarpe boa spre a face impresie si a se impune in politica ?