Alina Gorghiu, despre femeile din politica: Nu trebuie sa devenim "barbate"

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 10:51
2309 citiri
Alina Gorghiu, despre femeile din politica: Nu trebuie sa devenim "barbate"

Alina Gorghiu, deputat PNL, spune ca femeile din politica romaneasca trebuie sa renunte la "limbajul dur" si considera ca acestea "nu trebuie sa devina barbate", pentru a avea succes.

Alina Gorghiu a declarat pentru Ziare.com ca nu este de acord cu "masculinizarea femeilor, folosirea limbajului dur".

"Nu trebuie sa devenim 'barbate' ca sa fim politicieni", a explicat aceasta, adaugand ca printre exemplele pozitive date de femeile din politica ar fi implicarea "in actiuni caritabile sau actiuni care tin de viata femeilor".

Intrebata ce ar trebui sa se schimbe in atitudinea femeilor-politician din Romania, Alina Gorghiu raspunde: "Poate teama de esec, cea care le face sa pluseze prea mult, uneori. Sau dorinta excesiva de expunere, in absenta unei activitati reale ca politician... nu stiu. In definitiv cred ca as putea spune asta si pentru barbatii din politica".

In ceea ce priveste posibilitatea ca Romania sa aiba in curand o femeie presedinte sau premier, Alina Gorghiu spune ca este mica. "Nu acum, in mod sigur. Dar poate fi binevenita la urmatoarele alegeri prezidentiale o candidatura a unei femei, ca sa neobisnuim cu ideea si, poate, la urmatoarele candidata va fi si castigatoarea cursei", a spus Alina Gorghiu.

Deputatul PNL adauga ca nu crede ca femeile sunt promovate de barbati, in politica. "La fel de bine o femeie poate fi promovata de o colega de partid sau sustinuta de un colectiv de femei, cum sunt organizatiile de femei ale partidelor. Nu vad, insa, in a fi sustinuta de un barbat niciun pacat si nicio necesitate. Cu atat mai mult cu cat regulile dupa care functionam noi sunt aplicabile oricarui alt domeniu de activitate sau profesie", explica aceasta.

Referitor la modul in care femeile din Romania fac fata crizei, deputatul PNL a declarat pentru Ziare.com ca acestea s-au adaptat mai repede situatiei. "As spune ca s-au adaptat mai repede situatiei. De altfel, este in natura noastra sa luptam pentru supravietuire. La noi, femeile, acest lucru este dublat de hotararea de a demonstra ca facem fata provocarilor si ca nu ne pierdem feminitatea sau atributele de mama si gospodina, daca avem si cariera. Cred ca am vorbit despre avantaje prea mult. Dezavantaje? M-as referi la cele pe care le suporta: mai putin timp pentru ele, cred", spune liberala.

Intrebata ce le ureaza femeilor din Romania, pentru noul an, Alina Gorghiu raspunde: "Sa nu se piarda in ceea ce nu le defineste si sa nu lase timpul sa treaca in zadar. Le doresc un an de care sa-si aduca aminte cu placere."

Citeste si:
Cum a confundat-o Ciucă pe Alina Gorghiu cu Roberta Anastase: ”Nu închei înainte de a le mulțumi celor patru președinți PNL” VIDEO
Cum a confundat-o Ciucă pe Alina Gorghiu cu Roberta Anastase: ”Nu închei înainte de a le mulțumi celor patru președinți PNL” VIDEO
Premieriul Nicolae Ciucă a comis o gafă la un eveniment festiv organizat de PNL cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea partidului. Mai exact, a confundat-o pe Alina Gorghiu cu...
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
USR a acuzat că parlamentarii coaliţiei PSD-PNL-UDMR, alături de minorităţi, au votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru legalizarea braconajului, adoptând o serie de...
Comentarii