Alina Mungiu-Pippidi, scoasa de pe lista PD-L Iasi

Joi, 19 Martie 2009, ora 14:19
4344 citiri
Alina Mungiu-Pippidi, scoasa de pe lista PD-L Iasi

Seful PD-L Iasi, secretarul de stat Dan Carlan, a declarat, joi, ca organizatia sa politica va identifica un alt candidat pentru alegerile europarlamentare, renuntandu-se la nominalizarea Alinei Mungiu-Pippidi.

"In data de 7 martie 2009, Organizatia PD-L Iasi a avansat doamnei Alina Mungiu-Pippidi propunerea de a candida, cu sustinerea organizatiei, pentru Parlamentul European, asteptand un raspuns in acest sens. In urma discutiilor purtate in cursul zilei de astazi (joi, n.r.) cu doamna Alina Mungiu-Pippidi, a rezultat ca este nerealist a conta pe o potentiala candidatura a domniei sale", precizeaza Dan Carlan, prin intermediul unui comunicat de presa.

In finalul comunicatului, Carlan afirma ca PD-L Iasi va identifica in timp util o alta solutie de candidatura cu respectarea procedurilor stabilite de Biroul Permanent National, privind criteriile alese in alcatuirea listei de candidati a PD-L.

Alina Mungiu Pippidi s-a retras singura

Potrivit cotidianului Gandul, Alina Mugiu Pippidi i-a trimis inca de miercuri o scrisoare liderului PD-L Iasi, Dan Carlan, prin care isi anunta singura retragerea de pe lista.

"Intrucat nu am primit un raspuns clar de la conducerea partidului privitoare la scrisoarea adresata in data de 6 martie si persista diverse ambiguitati in legatura cu intregul proces, cred ca nu e realist sa mai contati pe mine ca si potential candidat al organzatiei dvs", i-a scris Alina Mungiu Pippidi miercuri liderului PD-L Iasi.

Cum a inceput disputa

Propunerea de a candida facuta Alinei Mungiu-Pippidi a starnit un val de reactii in lumea politica si societatea civila, dupa ce aceasta a conditionat acceptarea candidaturii cu indeplinirea, de catre candidatii PD-L, a criteriilor stabilite de Coalitia pentru un Parlament Curat.

Aceasta a facut referire in acest sens inclusiv la fiica sefului statului, Elena Basescu. Miercuri, Alina Mungiu Pippidi a acordat un interviu Academiei Catavencu unde, printre altele, a declarat ca posibila candidatura a fiicei presedintelui "pune in joc al doilea mandat al lui Basescu".

Inainte de a o propune pe Alina Mungiu-Pippidi, PD-L Iasi l-a propus pe senatorul Dumitru Oprea candidat la europarlamentare, dar candidatura acestuia a fost respinsa de Biroul Permanent National al PD-L deoarece este parlamentar in functie.

C.B.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...