Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Anastase: Nastase e un produs politic expirat

Luni, 22 Iunie 2009, ora 15:37
2423 citiri
Anastase: Nastase e un produs politic expirat

Roberta Anastase este unul dintre putinii pedelisti care recunoaste zilele acestea ca alianta cu PSD scartaie, cel putin in Parlament.

Ea mai spune ca Adrian Nastase este "un personaj cult, un intelectual cu lecturile bine facute si un mare iubitor de arta, dar ramane un produs politic expirat", si apreciaza "eleganta" lui Traian Basescu in euroalegeri.

"Este adevarat ca parteneriatul cu PSD este unul din interes, dar un interes al tuturor romanilor: batalia cu criza trebuie castigata. Cele doua partide nu s-au iubit si nu se vor iubi niciodata.

Simtim o presiune constanta din partea membrilor si simpatizantilor nostri din acest punct de vedere, dar pot crede ca urmatoarea perioada va demonstra ca optiunea noastra a fost una corecta", a declarat Anastase intr-un interviu pentru Inpolitics.

Roberta Anastase sustine ca liderii PD-L sunt multumiti de rezultatele de la europarlamentare. "De ce sa nu fim multumiti? Practic, PD-L si EBA au un plus de 138 de mii de voturi fata de alianta PSD+PC. PD-L a obtinut aproape un milion si jumatate de voturi, EBA a obtinut peste doua sute de mii de voturi.

Impreuna fac aproape 1.700.000. Alianta PSD+PC a cumulat 1.500.000. Cifrele sunt, evident, de partea noastra. In procente, PD-L+EBA au obtinut peste 33 procente, in timp ce alianta PSD+PC a obtinut doar 31 procente", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Ea sustine ca nu exista dovezi ca ar fi avut loc o mobilizare electorala care sa o ajute pe Elena Basescu sa ajunga in PE. "In ceea ce priveste scoruri slabe in sectiile cu vot mare pe EBA, va pot da exemplul Prahovei, pe care il cunosc cel mai bine. Aici, si partidul, si EBA au facut scoruri bune. EBA a avut peste 12.500 de voturi, in timp ce PD-L a avut peste 60 de mii.(...) Vi se pare ca este un scor rau? Cu siguranta, nu", spus Roberta Anastase.

Aceasta sustine ca Traian Basescu "a evitat elegant intrarea prematura intr-o competitie electorala care va fi castigata in toamna de cel care are cel mai mare numar de voturi si nu de cel care intra primul in campanie".

A.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Roberta Anastase euroalegeri, #Roberta Anastase PDL , #stiri politice