ANI a clasat dosarul sefului Garzii Nationale de Mediu

Miercuri, 05 August 2009, ora 15:20
1037 citiri
ANI a clasat dosarul sefului Garzii Nationale de Mediu

Agentia Nationala de Integritate a clasat dosarul constituit in urma plangerii depuse de fostul sef al Garzii Nationale de Mediu, liberalul Octavian Popa, impotriva lui Silvian Ionescu, actualul ocupant al functiei, referitor la o eventuala incompatibilitate a acestuia.

Actualul deputat PNL Octavian Marius Popa, fostul sef al Garzii Nationale de Mediu, a sesizat Agentia Nationala de Integritate cu privire la faptul ca OMV Petrom a incheiat, la inceputul acestui an, un contract de consultant pe probleme de mediu cu firma KVB Economic.

Potrivit acestui contract de consultanta, KVB Economic va elabora documentatia tehnica de obtinere a avizelor si autorizatiilor de mediu OMV Petrom.

"La data incheierii acestui contract, din actionariatul firmei KVB Economic faceau parte domnul Comisar General al Garzii Nationale de Mediu, Silvian lonescu, si doamna Presedinte a Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu (...).

Avand in vedere cele aratate anterior, solicit sa analizati daca exista o incompatibilitate in fond sau forma intre calitatea de Comisar General al Garzii Nationale de Mediu si cea de actionar la o societate comerciala care ofera consultant tocmai in acest domeniu de activitate, care face obiectul controlului efectuat de Garda Nationala de Mediu", se arata in sesizarea facuta de Octavian Popa.

Agentia Nationala de Integritate arata, in actul de constatare prin care a inchis dosarul lui Silvian Ionescu, ca a solicitat de la Garda de Mediu declaratiile de avere si interese depuse de acesta.

De asemenea, ANI sustine ca de la OMV Petrom S.A. a solicitat copia certificata a contractului-cadru de consultanta pe probleme de mediu, incheiat intre OMV PETROM S.A. si firma K.V.B. Economic S.A. in anul 2009, iar OMV a comunicat ANI ca nu exista in evidenta un astfel de contract incheiat intre OMV Petrom S.A. si firma KVB Economic S.A.

"In urma compararii datelor inscrise in declaratiile de avere si de interese depuse la datele de 06.02.2009 si 01.04.2009, cu datele, informatiile si actele primite de la institutiile de la care au fost solicitate a rezultat ca aspectele sesizate de catre domnul deputat Popa Octavian Marius nu sunt reale, intrucat nu exista in evidenta OMV Petrom S.A. nici un contract de consultant incheiat pe probleme de mediu intre aceasta societate comerciala si firma KVB Economic S.A. astfel incat starea de incompatibilitate sa poata fi invocata", concluzioneaza inspectorii de integritate prin actul de constatare din dosarul lui Silvian Ionescu.

Totusi, Directia de comunicare a Petrom a confirmat, oficial, pentru "Evenimentul Zilei", pe 9 martie, contractul cu KVB. "Contractul incheiat cu KVB Economic este un contract-cadru pentru consultanta de mediu. Astfel, conform contractului, Petrom poate beneficia de o gama larga de servicii de consultanta, numai in baza unei solicitari scrise generate de o necesitate expresa", se arata in rapunsul citat de publicatie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#ANI Silvian Ionescu, #Silvian Ionescu incompatibilitate , #stiri politice
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Fata de securist botos si smecher ce se ocupa cu spionatul cetatenilor vestului!!!