Antonescu le cere lui Basescu si Boc sa spuna ce au facut cu banii de la FMI

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 15:56
1529 citiri
Antonescu le cere lui Basescu si Boc sa spuna ce au facut cu banii de la FMI

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut vineri un apel catre presedintele Traian Basescu si catre premierul in exercitiu, Emil Boc, sa spuna "unde s-au dus banii" de la FMI, in opinia sa fiind insa "limpede" ca sumele externe au garantat campania electorala.

"Ii cer lui Traian Basescu si lui Emil Boc sa ne spuna pe scurt, in mod esential, unde s-au dus banii de la FMI", a solicitat Crin Antonescu, prezent vineri in turneu electoral la Alba Iulia.

Candidatul liberal la presedintie a comentat ca sumele externe nu au fost date spre investitii si a subliniat ca, "mai mult ca sigur", Traian Basescu nu doreste ca pana in alegerile din 22 noiembrie "sa se descopere gestiunea Guvernului Boc".

In acest context, liderul PNL a explicat ca investirea unui nou Guvern ar presupune un proces de predare-primire, inclusiv la Ministerul Finantelor, ceea ce ar putea duce la aflarea adevarului despre felul in care au fost folositi banii de la FMI.

"Este limpede ca (acordul cu FMI, n.r.) a fost facut ca sa se garanteze alimentarea pentru acest an electoral. A fost centura de siguranta cu care s-au legat cot la cot Traian Basescu si Mircea Geoana", a mai afirmat Crin Antonescu.

De altfel, presedintele PNL a povestit ca o delegatie liberala s-a intalnit in cursul zilei de joi cu reprezentanti ai FMI si ai Bancii Mondiale, amintind ca in cadrul intrevederii liderii PNL le-au transmis oficialilor Fondului ca "Romania este blocata si are un Guvern infirm, exclusiv prin vina lui Traian Basescu".

Crin Antonescu a precizat ca liberalii i-au asigurat pe reprezentantii FMI ca vor face tot ce le sta in putinta pentru deblocarea situatiei, motiv pentru care vor sustine in continuare varianta Klaus Iohannis.

Liderul PNL a adaugat insa ca, in momentul in care va avea posibilitatea, partidul sau o sa citeasca acordul cu FMI si, daca va fi cazul, va cere renegocierea lui.

Presedintele PNL a mai sublinat ca liberalii au facut tot ce le-a stat in putinta in Parlament pentru a cere publicarea integrala a acordului cu FMI, amintind de motiunea simpla depusa in acest sens la Camera Deputatilor.

Antonescu a subliniat ca in prezent singurul demers pe care il mai pot face este provocarea celor de la putere la o dezbatere publica in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu apel Basescu Boc, #Antonescu bani FMI , #stiri politice