Asumarea raspunderii Guvernului pe Coduri se decide luni

Luni, 01 Iunie 2009, ora 07:07
1341 citiri
Asumarea raspunderii Guvernului pe Coduri se decide luni

O decizie referitoare la asumarea raspunderii Guvernului pe codurile Civil si Penal va fi luata in functie de rezultatul discutiilor programate luni in coalitia PDL - PSD.

"O decizie se va lua in functie de discutiile din coalitie, este o hotarare care trebuie luata aici in primul rand. In functie de rezultatele acestor discutii, care vor avea loc luni, vom lua o decizie", a afirmat sambata primul-ministru.

Premierul a adaugat, totusi, ca "este posibil ca formularea de asumare a raspunerii pe coduri sa fie facuta chiar saptamana viitoare".

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat sambata, pentru NewsIn, ca va avea loc o noua intalnire a subcomisiilor de Coduri cu ONG-urile, pentru a dezbate amendamentele acestora, urmatorul pas procedural fiind al premierului Boc, care ar putea formula miercuri scrisoarea de asumare.

Ponta a precizat ca intalnirea cu reprezentantii societatii civile ar urma sa aiba loc marti, in ce priveste dezbaterea Codului penal.

Membrii Comisiei speciale de analiza a Codurilor civil si penal au avut pe 26 mai o prima intalnire cu ONG-urile unde au discutat pe marginea celor doua proiecte de Coduri, depuse sub forma de initiative legislative, fara insa a ajunge la un rezultat.

Disputa a inceput in momentul in care parlamentarii din Comisie le-au solicitat reprezentantilor ONG-urilor ca in cadrul discutiilor sa se atinga probleme punctuale si sa se intre pe discutii pe fond, pentru a se vedea care articole starnesc nemultumirile societatii civile.

"Ne-ar ajuta mult mai mult daca ati vorbi despre textele depuse ca initiative legislative, despre articole concrete cu care aveti probleme", a afirmat deptuatul UDMR, Marton Arpad. In acelasi sens, presedintele Comisiei speciale pentru Codul civil, deputatul Daniel Buda, a reamintit celor prezenti ca pot depune amendamente la Comisiile juridice ale celor doua Camere.

Liderii Coalitiei PDL-PSD au stabilit pe 18 mai ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe cele doua Coduri - penal si civil - la inceputul lunii iunie, urmand ca intre timp sa aiba loc intalniri cu reprezentantii societatii civile si cu toti cei interesati. Liderii coalitiei i-au mandatat pe Victor Ponta si Daniel Buda sa se ocupe de armonizarea tuturor punctelor de vedere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#asumare raspundere coduri, #Boc asumare Coduri , #stiri politice