AUR propune invalidarea mandatului lui Francisc Toba, parlamentarul implicat in reprimarea Revolutiei din '89

Luni, 01 Februarie 2021, ora 15:28
4519 citiri
AUR propune invalidarea mandatului lui Francisc Toba, parlamentarul implicat in reprimarea Revolutiei din '89

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, 1 februarie, o solicitare a grupului parlamentar AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Toba.

In locul acestuia, AUR o propune pe Raluca Maria Borta, solicitarea fiind trimisa Comisiei de validare.

Potrivit adresei transmise Biroului permanent al Camerei Deputatilor, Francisc Toba nu mai are calitatea de membru al Aliantei pentru Unirea Romanilor, fiind exclus din partid.

In consecinta, AUR a solicitat Biroului permanent sa constate "incalcarea prevederilor legale privind conditiile de eligibilitate" in cazul lui Francisc Toba si sa propuna invalidarea mandatului de deputat al acestuia, ales in circumscriptia electorala Brasov.

AUR solicita, totodata, validarea mandatului de deputat pentru Raluca Maria Borta care este urmatoarea persoana aflata pe lista de candidati a partidului in circumscriptia electorala Brasov si indeplineste conditiile de eligibilitate prevazute de lege.

Solicitarea AUR a fost trimisa Comisiei de validare privind mandatele de parlamentar.

Societatea Timisoara a transmis miercuri, 16 decembrie, un manifest impotriva intentiei liderului Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion, de a participa la manifestarile de comemorare a Revolutiei de la Timisoara.

Reprezentantii societatii arata ca doi ofiteri implicati in reprimarea Revolutiei - Francisc Toba si Nicolae Roman - au ajuns parlamentari AUR.

George Simion, unul dintre liderii AUR, a anuntat sambata, 19 decembrie, ca partidul sau a decis sa "nu valideze mandatul colonelului Francisc Toba", acuzat ca a fost implicat in reprimarea Revolutiei din 1989.

Liderul AUR, George Simion: Am primit semnale ca serviciile de informatii au o linie speciala sa se ocupe de AUR

Citeste si:
Culmea demagogiei! Rareș Bogdan își reclamă colegii din PNL lui Macron
Culmea demagogiei! Rareș Bogdan își reclamă colegii din PNL lui Macron
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat duminică, 16 decembrie, că va merge în plenul Parlamentului European, unde va fi prezent și președintele Franței Emmanuel Macron, pentru a...
AUR, huliganul din curtea statului eşuat
AUR, huliganul din curtea statului eşuat
Asaltul lui George Simion de la Primăria din Timişoara nu e doar o ilustrare a tendinţelor legionare ale AUR ci şi o nouă ocazie de a ne întreba de ce apar astfel de fenomene politice....