Inca un tronson din drumul expres Craiova-Pitesti a primit unda verde. Cati bani vor fi alocati pentru lotul de 31,7 kilometri

Vineri, 12 Martie 2021, ora 13:50
11471 citiri
Inca un tronson din drumul expres Craiova-Pitesti a primit unda verde. Cati bani vor fi alocati pentru lotul de 31,7 kilometri
Harta noului tronson care va fi construit intre Slatina si Colonesti

Catalin Drula, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, a anuntat vineri, 12 martie, ca a semnat autorizatia de construire pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, cu o lungime de 31,7 kilometri. Potrivit ministrului, perioada de executie a lucrarilor este de doi ani.

"Unda verde pentru lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti. Inca un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitesti: astazi am semnat autorizatia de construire pentru Lotul 3 Slatina - Colonesti, cu o lungime de 31,7 kilometri. Incep lucrarile! Constructorul aici este aceeasi firma romaneasca care s-a mobilizat exemplar si pe Lotul 2 Slatina-Bals al proiectului, unde lucrarile sunt in grafic si sunt preconizate sa se incheie la finalul anului. Contractul de pe Lotul 3 valoreaza 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar daca perioada de executie a lucrarilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului ca acestea ar putea fi gata mai repede, adica in 2022", a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat ca Drumul Expres Craiova - Pitesti, cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, este unul dintre cele mai bine finantate proiecte de investitii din Romania.

"In total, pe Drumul Expres Craiova - Pitesti se lucreaza acum in plin pe aproape 90 km pe loturile 1, 2 si 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cat de curand exproprierile pe 3 km de traseu relocat, pentru a putea incepe si acolo lucrarile. Pe Lotul 4 acum 2 saptamani a fost desemnata castigatoare aceeasi firma romaneasca de pe loturile 2 si 3, dar au fost depuse contestatii de o firma chinezeasca. Asteptam un raspuns rapid de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si ne dorim sa semnam contractul si pe acest lot cat mai curand", a subliniat Drula.

Drumul Expres Craiova-Pitesti va deservi in conditii bune traficul de tranzit international, de marfuri si persoane de pe teritoriul Romaniei, asigurand mobilitatea si conectivitatea regiunii sud-vestice a tarii cu reteaua nationala TEN-T Core.

Proiectul prevede constructia a 121,185 kilometri de drum expres nou cu profil 2x2, incluzand constructia a 10 noduri rutiere, 75 poduri/pasaje, 26 de intersectii nivel divizat fara acces, 4 parcari de scurta durata, 4 spatii de servicii, 3 centre de intretinere si de deszapezire, conform datelor publicate pe site-ul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Drumul Expres Craiova - Pitesti este impartit in 4 tronsoane, iar contractul pentru proiectarea si constructia tronsonului 3 a fost semnat cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#catalin drula, #drum expres Craiova Pitesti, #executie, #Ministerul Transporturilor , #infrastructura