Blaga spune ca nu s-a pus problema demisiei Guvernului

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 12:16
1607 citiri
Blaga spune ca nu s-a pus problema demisiei Guvernului
Foto: Arhiva

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a negat luni ca liderii democrat-liberali ar fi discutat vreodata posibilitatea demisiei Guvernului in cazul in care motiunea PNL-UDMR va fi declarata neconstitutionala de CCR.

Intrebat daca actualii ministri intentioneaza sa-si depuna demisiile, Blaga a raspuns: "Nu am avut niciodata o astfel de discutie in partid. Absolut niciodata. N-a fost vreodata o discutie intre noi. Dar asta nu inseamna ca daca un ziarist lanseaza o tema dumneavoastra o luati de buna si noi trebuie sa comentam".

Referitor la eventualele negocieri ale PD-L cu UDMR, Blaga a dat un raspuns mai evaziv. "Dupa declaratia domnului Marko Bela, el a discutat cu toate partidele", a declarat Blaga, precizand ulterior ca se va vedea maine daca PD-L are sau nu sustinere majoritara in Parlament.

UDMR a transmis democrat-liberalilor ca va vota motiunea de cenzura, in aceste conditii PD-L luand in calcul varianta ca Emil Boc, si dupa el toti membrii Guvernului, sa demisioneze, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

Duminica seara, reprezentantii UDMR au avut o intalnire cu lideri ai PD-L, care le-au cerut reprezentantilor Uniunii sa spuna mai intai daca voteaza motiunea de cenzura si apoi daca, in eventualitatea ca Executivul pica, sunt dispusi sa intre in Guvern cu PD-L.

UDMR i-a informat pe cei de la PD-L ca in acest moment nu se intrunesc conditii pentru formarea unui Guvern si ca vor vota motiunea de cenzura pe care au initiat-o.

"Nu dorim sa intram in niciun fel de Guvern, inainte de alegeri, nici tehnocrat, nici de alta natura. Exista posibilitatea constitutionala ca acest Guvern, daca pica, sa devina interimar pana la alegeri si sa aiba posibilitati limitate, sa nu emita ordonante de urgenta pana la prezidentiale si nici sa-si asume raspunderea", le-au spus reprezentantii UDMR celor de la PD-L.

In aceste conditii, pentru a evita ca Executivul sa fie demis in Parlament, solutia pe care PD-L o ia in calcul ar fi ca Emil Boc sa-si dea demisia si dupa el intregul Guvern, au mai declarat aceleasi surse.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#demisie Guvern Boc, #motiune cenzura Boc, #demitere Boc motiune , #stiri politice