Boc: Daca Guvernul nu era demis, azi FMI era la Bucuresti

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 14:24
1818 citiri
Boc: Daca Guvernul nu era demis, azi FMI era la Bucuresti

"Guvernul Boc I, II sau III este doar o formula jurnalistica. Din punct de vedere constitutional pana acum a existat un singur Guvern, cel condus de Emil Boc (...) Spun asta pentru ca mandatul actualului Guvern va inceta cand noul Guvern isi va depune juramantul, pana atunci avem acest Guvern in exercitiu, cu exceptia ca nu pot fi adoptate ordonante", a afirmat marti Emil Boc.

Premierul interimar a sustinut, la Radio Romania Actualitati, ca "unii ne critica pentru ca am gasit solutii pentru sistemul de sanatate. Am renuntat sa dam 3 miliarde de lei vechi pe parcuri ca sa-I utilizam pentru asigurarea sist de sanatate si pentru subventia fermierilor. Maine, in sedinta de Guvern sper sa gasim solutia sa dam prima subventie pe cap de animal".

Iritat ca a fost intrebat de ce Executivul a dat bani pe "seminte si parcuri" si de ce nu a realocat banii inainte de 1 octombrie, Emil Boc i-a cerut moderatoarei de la RRA sa rectifice ce a spus.

"Acum 3 minute am spus ca in loc sa dau 3 miliarde de lei vechi pentru parcuri... N-am dat banii, i-am realocat", a mai spus o data Boc, sustinand ca nu avea de unde sa stie ca nu ajung banii bugetului.

Despre criza economica, Emil Boc a sustinut ca "in trimestrul IV se va opri declinul economic si in trimestrul I din 2010 vom fi pe crestere". El a dat vina pe PSD si PNL pentru faptul ca FMI si CE nu sunt la Bucuresti, asa cum ar fi trebuit, pe 20 octombrie.

"Daca Guvernul nu era demis, azi delegatia Fondului si a Comisiei Europene era la Bucuresti, in decembrie s-ar fi eliberat urmatoarele transe. In conditiile in care Guvernul a cazut, Fondul nu e la Bucuresti.

"Romania are nevoie de Guvernul Croitoru"

Daca Parlamentul amana in continuare votul pentru noul Guvern in decembrie nu se primeste suma de bani pentru acoperirea deficitului bugetar, atunci putem avea o problema pentru ca s-a contat pe acele resurse financiare.

In acest moment cheia e la parlamentari. Daca ar fi sa tin cont de interesul meu personal as zice sa nu treaca noul guvern, dar acum e vorba de interesul national", a mai declarat Boc.

Premierul interimar a sustinut ca Romania are nevoie de Guvernul Croitoru. "In acest moment premierul desemnat e Lucian Croitoru iar Guvernul este Croitoru. Croitoru se intalneste din nou cu PD-L marti pentru ca i-am asigurat sprijinul politic in formula pe care o va dori(...) Eu nu ma agat de scaun, dar unii ca PSD si PNL se incapataneaza sa desemneze un anumit premier", a spus Boc.

Acesta a mai declarat ca "cel mai probabil" Traian Basescu isi va depunde miercuri candidatura la BEC.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Guvern demis Emil Boc, #FMI Bucuresti deficit bugetar , #stiri politice