Boc: Legea salarizarii unice va fi transmisa Parlamentului in 60 de zile

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 04 Martie 2009, ora 20:16
4509 citiri
Boc: Legea salarizarii unice va fi transmisa Parlamentului in 60 de zile
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca pana pe 30 aprilie va fi finalizat proiectul de lege privind salarizarea unica, urmand sa fie aprobat de Executiv si apoi transmis Parlamentului in cursul lunii mai.

"In privinta salarizarii unice, am decis ca pana in 30 aprilie sa avem finalizat proiectul de lege cu privire la salarizarea unica", a precizat Emil Boc.

"Asta inseamna ca in tot acest timp vom realiza atat consultari cu patronatele, cu sindicatele si consultari cu toate ministerele de resort astfel incat aceasta lege sa fie inaintata spre dezbatere Parlamentului, pana in luna mai, si sa intre cat mai repede in vigoare", a declarat miercuri premierul Emil Boc.

Legea slarizarii unice va rezolva discrepantele si nedreptatile din actualul sistem de salarizare din Romania, a mai afirmat Emil Boc.

In sedinta de Guvern de miercuri s-a vorbit si despre descentralizare si restructurarea agentiilor guvernamentale.

In privinta restructurarii agentiilor si a ministerelor, premierul a declarat ca s-a stabilit un termen de 30 de zile pentru fiecare ministru al Cabinetului pentru a prezenta modalitatea in care se va concepe desfiintarea, restructurarea, comasarea agentiilor guvernamentale si ministerelor de resort.

Ministrii trebuie sa prezinte proiectele de restructurari care pot fi operate in interiorul fiecaru minister de resort, avand in vedere, pe de o parte, obezitatea birocratica de care sufera administratia locala, si, pe de alta parte, necesitatea eficientizarii modului in care lucreaza administratia publica centrala", a precizat miercuri Emil Boc.

Premierul a mai spus ca in 60 de zile vor fi adoptate toate documentele privind descentralizarea in domeniile educatiei, sanatatii, agriculturii si administratiei publice.

"Sambata vom avea o noua sedinta de Guvern in care fiecare ministru va prezenta modul in care concepe descentralizarea in domeniul sau de competenta, pentru ca toti membrii cabinetului sa cunoasca, pe de o parte, implicatiile descentralizarii, sa coreleze diversele acte normative, astfel incat, asa cum am spus, in termen de 60 de zile sa avem toate actele normative adoptate", a declarat Emil Boc.

Premierul a spus ca, eventual, Guvernul poate apela si la ordonante de urgenta pentru a lua masurile necesare descentralirarii.

"Cand vorbesc de acte normative necesare descentralizarii ma refer la ordine de ministrii, hotarari de guvern, proiecte de legi sau, eventual, ordonante de urgenta. In tot acest interval de timp, de doua luni de zile, urmeaza, evident, sa se realizeze si consultarile de specialitate cu structurile administratiei publice locale, ale patronatelor, ale sindicatelor astfel incat acest proces al descentralizarii sa fie inteles de catre toata lumea", a adaugat premierul Emil Boc.

Procesul de "desfiintare, restructurare, comasare" a agentiilor guvernamentale a inceput prin desfiintarea Cancelariei primului-ministru, miercuri fiind adoptata o ordonanta de urgenta in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#prim ministrul Romaniei, #guvern, #descentralizare, #salarizare unica, #proiecte, #Emil Boc, #reduceri cheltuieli , #stiri politice