Bode, intrebat despre posibile noi restrictii: "Ele nu sunt impuse de un minister sau altul. In baza evaluarilor specialistilor, vom lua deciziile"

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 13:53
2020 citiri
Bode, intrebat despre posibile noi restrictii: "Ele nu sunt impuse de un minister sau altul. In baza evaluarilor specialistilor, vom lua deciziile"
Lucian Bode FOTO Facebook Ministerul Transporturilor

Lucian Bode a primit aviz favorabil in comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru portofoliul Interne. Acesta a declarat, intrebat despre posibile noi restrictii in Romania, ca ele nu sunt impuse de un minister sau altul si ca mereu deciziile vor fi luate in baza evaluarilor facute de catre specialisti. Bode a mai spus ca va intari mesajele pentru prefecti, care vor trebui sa fie la dispozitie 24 de ore din 24.

"Aceste restrictii nu sunt impuse de un minister sau altul. Ele pornesc de la INSP, se stabilesc in CNSU si se adopta in Guvern. In baza evaluarilor specialistilor vom lua deciziile. Niciodata nu ma voi pronunta pe un subiect asa de sensibil. Din pacate, prin evolutia pandemiei in Franta, Italia, e ingrijoratoare si Romania trebuie sa se uite cu mare atentie acolo. Dupa ce au aparut primele cazuri in Italia, la foarte putin timp pandemia a inregistrat o evolutie si in Romania", a afirmat Lucian Bode, intrebat daca se impun noi restrictii, in contextul pandemiei de coronavirus.

El a mai spus ca un secretar de stat raspunde acum de coordonarea prefectilor si va avea o videoconferinta cu acestia pentru a le transmite ordinele care trebuie indeplinite in aceste zile.

"E un secretar de stat care raspunde de coordonarea prefectilor. E important ca prefectii sa fie 24 de ore din 24 la dispozitie. Inteleg ca astazi secretarul de stat are o videoconferinta cu prefectii pentru a le transmite ordinele pe care trebuie sa le indeplineasca in aceste zile. Dar voi intari aceste mesaje imediat cum voi ajunge in fruntea ministerului, pentru ca ati vazut cum au explodat numarul de cazuri. Acest lucru nu se va intampla si voi monitoriza foarte atent activitatea in aceste zone", a completat Bode.

Referitor la o modificare a Codului penal, acesta a explicat ca el a fost cel care le-a initiat si anume cea care se refera la fapta de ultraj care se pedepseste cu inchisoarea.

"Eu sunt initiatorul modificarii articolului 239 din Codul penal in care am spus ca aceasta fapta de ultraj se pedepseste cu inchisoare, eliminand din Codul penal << sau amenda >> . Asadar am avut aceasta preocupare inca din primul mandat cu privire la respectul pentru uniforma si oamenii legii", a mai declarat Lucian Bode.

Bode a fost avizat favorabil cu 20 de voturi "pentru" si 10 "impotriva". Ministrii sunt audiati miercuri in comisiile parlamentare de specialitate, iar plenul reunit in vederea investirii Guvernului Citu urmeaza sa aiba loc de la ora 15.00.

LIVETEXT Parlament: Audierile ministrilor propusi in Guvernul Florin Citu. Diana Sosoaca si Laura Vicol au facut scandal in Comisia juridica

Guvernul cu o singura femeie si 20 de barbati. Cum isi incalca coalitia PNL-USR PLUS-UDMR propriul program de guvernare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#lucian bode, #ministrul de interne, #restrictii, #pandemie , #stiri politice