Bogdan Diaconu: Cine apara societatea civila? Cei care ii faceau viermi si ciumpalaci pe protestatari

Duminica, 11 August 2013, ora 16:08
3506 citiri
Bogdan Diaconu: Cine apara societatea civila? Cei care ii faceau viermi si ciumpalaci pe protestatari
Foto: RNews

Deputatul PSD Bogdan Diaconu ii raspunde lui Adrian Papahagi, unul dintre membrii grupului de initiativa pentru infiintarea Partidului Miscarea Populara, care a criticat initiativa sa legislativa prin care se doreste interzicerea donatiilor pentru ONG-urile politice.

Papahagi explicase pentru Ziare.com ca initiativa legislativa a lui Bogdan Diaconu urmareste sa interzica fundatiilor politice romanesti sa fie sustinute de persoane, fundatii sau institutii straine.

Bogdan Diaconu ii raspunde lui Papahagi, intr-un drept la replica intitulat "Cine apara societatea civila? Cei care ii faceau viermi, mahala inepta si ciumpalaci pe protestatarii din Piata Universitatii?".

Diaconu incepe aratand ca "un numar de 26 de ONG-uri au protestat in ianuarie 2012 impotriva dispretului pe care liderii PDL, ascunsi acum la Miscarea Populara, l-au manifestat fata de societatea civila, numindu-i pe protestatari viermi, mahala inepta si ciumpalaci. Acum, doi dintre ei, Teodor Baconschi si Adrian Papahagi, si-au descoperit valentele ONG-iste dupa ce au fost respinsi categoric de votul popular".

Papahagi: Ponta sa spuna public daca e de acord cu izolarea think-tank-urilor romanesti

Deputatul PSD se intreaba: "Cu ce drept apara aceste personaje spatiul societatii civile, dupa ce au salutat in cel mai abject mod cu putinta bataia administrata protestatarilor din Piata Universitatii? Cine pregatea Romania pentru a deveni Belarus daca nu Baconschi si Papahagi, sustinatorii dictaturii violente de la Cotroceni, dar care, ramasi fara sinecuri, se dau acum indragostiti de societatea civila?".

"Criticile lor la adresa stoparii finantarilor straine politice mascate prin ONG-uri nu au oricum substanta, pentru ca ONG-urile care apara societatea civila nu vor fi afectate.

Dar cum Baconschi si Papahagi au ramas fara locuri in Parlament, acum au nevoie sa se imbrace in haina societatii civile ca sa mai culeaga niste finantari pe care sa le foloseasca tot pentru a reintra in politica.

Societatea civila reala nu este facuta din politicieni ratati care, daca raman pe dinafara prin vot, se mascheaza in aparatorii civismului si cersesc finantari in numele acestuia pentru a-si sustine aspiratiile pur politice", continua dreptul la replica.

Diaconu incheie spunand ca relatiile externe ale Romaniei sau finantarea din strainatate a societatii civile autentice nu va avea de suferit, ca dovada ca niciun ONG serios nu s-a simtit amenintat.

"Singurii care tremura ca vor ramane fara bani sunt politicienii imbracati in blana de oaie, care freaca toata ziua clantele de la Cotroceni cu activitatea lor civica.

Papahagi si Baconschi, cei mai mari oponenti ai propunerii mele, sunt o rusine pentru societatea civila care oricum nu-i recunoaste si care se tine deoparte de acest tip de fripturisti care aspira sa fie politicieni, dar uzurpa calitatea de activisti civici, pentru ca au fost dati afara de la ciolan".

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Bogdan Diaconu replica Adrian Papahagi, #Diaconu replica Papahagi , #stiri politice
Comentarii