Bogdan Hutuca, presedinte PNL Constanta: "Judetul Constanta va fi o prioritate atat pentru parlamentarii PNL, cat si pentru guvern. De fapt, este deja, pentru ca proiectele care il vizeaza au fost deja demarate." (P)

Joi, 03 Decembrie 2020, ora 15:56
9988 citiri
Bogdan Hutuca, presedinte PNL Constanta: "Judetul Constanta va fi o prioritate atat pentru parlamentarii PNL, cat si pentru guvern. De fapt, este deja, pentru ca proiectele care il vizeaza au fost deja demarate." (P)

Dupa ce a bifat cea mai mare parte a promisiunilor facute in campania precedenta pentru alegerile parlamentare, deputatul si presedintele PNL Constanta, Bogdan Hutuca, care a reusit sa schimbe puterea de la Primaria Constanta cu liberalul Vergil Chitac, vorbeste de "sansa extraordinara, istorica a orasului si judetului de a se dezvolta, in urmatorii patru ani, sub guvernarea PNL".

Pe ce se bazeaza Hutuca, vorba lui Moromote? Amplul plan, deja prezentat public - Planul National de Redresare si Rezilienta. Cel mai important, este un plan care are deja finantare - "cele aproape 80 de miliarde obtinute de Klaus Iohannis pentru tara noastra reprezenta garantia relansarii economiei romanesti".

"La finalul lui vom avea peste 1.000 de km de autostrazi construite, cel putin 3 spitale regionale, alte zeci de spitale si de centre medicale ridicate de la zero si, mai ales, o economie nationala suficient de puternica incat sa sustina sisteme de educatie si de sanatate performante", da asigurari liderul liberal.

INVESTITIILE CONCRETE

Hutuca a avut deja intalniri cu primarul municipiului Constanta, Vergil Chitac, cu presedintele Consiliului Judetean Constanta, Mihai Lupu, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, si cu premierul Ludovic Orban. Impreuna au stabilit un plan clar de investitii in judet.

"In primul rand, am stabilit sa folosim fondurile europene pentru a veni cu solutii moderne si sustenabile pentru sistemul de termoficare a municipiului Constanta. Apoi, tot cu fonduri europene, vom face un nou spital si o sectie de Pediatrie noua la nivelul judetului Constanta. Impreuna cu Guvernul vrem sa investim in infrastructura portuara, respectiv molul 3. Aceasta este o investitie foarte importanta pentru economia judetului. O alta prioritate este sistemul de irigatii din judetul Constanta, care a suferit enorm in ultimii ani de pe urma secetei pedologice.", puncteaza liderul liberal.

ENERGIA, VECHIUL SI MEREU NOUL EL DORADO

Judetul Constanta ramane extrem de atractiv pentru investitorii din energie, care au pregatit deja mai multe miliarde de euro. In pipeline sunt reactoarele 3 si 4 ce vor fi construite alaturi de parteneri americani, canadieni si francezi, plus modernizarea reactorului 1. Impactul va fi major - mii de locuri de munca pe orizontala si pe verticala, iar la nivel national, un plus energetic semnificativ. Un alt subiect important pe agenda liberalului ramane si exploatarea gazelor naturale din Marea Neagra, un proiect care, reamintim, a primit multe piedici din partea PSD.

"Pesedistii au facut multe lucruri rele, dar speram ca macar pe chestiuni ce tin de siguranta si securitatea romanilor vor face un pas in spate. Unul dintre cele mai grave lucruri facute de pesedisti cat timp au fost la guvernare a fost sa alunge din tara companiile din energie care incercau sa exploateze gazele naturale de la Marea Neagra. Daca am scoate gazul din Marea Neagra, romanii ar beneficia de gaze naturale ieftine si sigure. Ca urmare a politicilor PSD-Dragnea, in 2019, Romania a importat de doua ori mai mult gaz de la rusi, comparativ cu anul precedent. Eu nu vreau sa-i imbogatim pe rusi si nici nu vreau ca romanii si companiile romanesti sa consume gaze de la Gazprom. Dar aceste lucruri se vor schimba. Viziunea PNL este clara: gazele romanesti din Marea Neagra trebuie exploatate si folosite de noi", explica liberalul.

SANSA ISTORICA

Toate datele arata ca, in acest ritm, folosind fondurile de 80 de miliarde de euro promise anul acesta presedintelui Romaniei, dar si creativitatea, munca si dorinta de mai bine a romanilor, putem a ajungem la un nivel de trai apropiat de al tarile din Europa Occidentala.

"Pe 6 decembrie, judetul Constanta are aceasta sansa istorica - sa trimita PSD la cosul de gunoi ai istoriei si sa voteze pentru dezvoltarea judetului si a tarii, pentru investitii care sa conduca la o crestere economica sustenabila, pentru responsabilitate, bunastare si un viitor mai bun", conchide Hutuca.

Citeste si:
Ludovic Orban cere ca ”joaca de-a politica să se termine”. Încă speră la o coaliție de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR
Ludovic Orban cere ca ”joaca de-a politica să se termine”. Încă speră la o coaliție de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că la ora actuală este vital să se ajungă la o soluţie clară de a pune capăt crizei, menţionând că "joaca de-a politica trebuie să se...
Incendiu puternic la o fabrică de pâine din Constanța: o suprafață de peste 1.400 metri pătrați, mistuită de flăcări
Incendiu puternic la o fabrică de pâine din Constanța: o suprafață de peste 1.400 metri pătrați, mistuită de flăcări
Un puternic incendiu a izbucnit, luni seară, 20 septembrie, la o fabrică de pâine din judeţul Constanţa, flăcările cuprinzând o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com