Boureanu: Este posibil ca PD-L sa renunte la alegerea pe lista a conducerii

Luni, 14 Februarie 2011, ora 14:22
1354 citiri
Boureanu: Este posibil ca PD-L sa renunte la alegerea pe lista a conducerii
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu a anuntat ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat in cadrul conducerii partidului, precizand ca este posibil sa se revina asupra deciziei ca presedintele partidului sa fie ales impreuna cu prim-vicepresedintii.

Intrebat daca va candida pentru o functie de conducere in partid, Boureanu a raspuns: "Cred ca da. Probabil ca voi candida. Nu stiu sigur daca va fi o candidatura pe lista sa nu, inteleg ca mai avem timp sa ne gandim".

In ceea ce priveste subiectul separarii functiei de presedinte al PD-L de cea de premier, Boureanu s-a marginit doar sa elogieze activitatea ca premier a actualului lider al demcorat-liberalilor.

"Emil Boc e cel mai corect prim-ministru pe care l-a avut aceasta tara si care si-a asumat cele mai mari schimbari in cea mai scurta perioada de timp si intr-o perioada grea", a spus Cristian Boureanu.

Boureanu: Pasat nu ar fi primul deputat ce demisioneaza pentru a ajunge in justitie

Cristian Boureanu, vicepresedinte al PD-L, sustine ca o eventuala demisie a lui Dan Pasat din Parlament ar avea precedente in gesturile similare facute de catre Traian Basescu si Miron Mitrea.

Democrat-liberalul a aratat ca demisia din Parlament a lui Dan Pasat e o chestiune de ordin personal a acestuia, insa a precizat ca au fost parlamentari care, pusi in situatii asemanatoare, au preferat sa demisioneze.

"Demisia e o chestiune personala, ar trebui sa-l intrebati pe Dan Pasat daca poate face acest lucru. Eu imi aduc aminte ca au fost cativa parlamentari care au facut-o cand s-a pus problema, unul dintre ei este actualul presedinte Traian Basescu. Daca mi-aduc aminte bine cred ca si Miron Mitrea s-a pus la dispozitia justitiei", a declarat, luni, vicepresedintele PD-L.

Pe de alta parte, Boureanu a aratat ca votul dat de Camera Deputatilor nu impiedica dosarul lui Pasat sa ajunga in fata instantei de judecata.

"In sase luni de cand se dezbate subiectul, dosarul avea timp sa ajunga in Parlament si foarte rar am vazut un jurnalist precizand ca Dan Pasat poate merge in justitie. Teoretic, maine un judecator poate sa judece si la primul termen, daca dosarul ar fi trimis in Parlament pentru arestare, ar primi 300 de voturi la prima strigare", a spus pedelistul.

In urma respingerii de catre Camera Deputatilor a cererilor procurorilor privindu-i pe Monica Ridzi si Dan Pasat mai multi lideri ai PDL au cerut demisia celor doi deputati din partid si din Parlament sau excluderea lor.

De remarcat ca aceste reactii au venit din partea aripii din PD-L care a fost numita de presa drept cea pro-Traian Basescu, fiind vorba de Monica Macovei, Elena Udrea, Raluca Turcan, Sever Voinescu, Cristian Preda sau Sulfina Barbu. Din "aripa veche" a PDL au avut pozitii asemanatoare Cezar Preda si Mircea Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Cristian Boureanu PDL, #candida functie PDL , #stiri politice
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
"In sase luni de cand se dezbate subiectul, dosarul avea timp sa ajunga in Parlament si foarte rar am vazut un jurnalist precizand ca Dan Pasat poate merge in justitie
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
CE SE MAI BAGA IN SEAMA ASTA CU NUME PREDESTINAT !!!!