Boureanu, sponsorizat de nevasta

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 11:44
4881 citiri
Boureanu, sponsorizat de nevasta

Sotia deputatului Cristian Boureanu, top-modelul Valentina Pelinel, a donat fostului PLD, in 2007, 751 milioane de lei vechi, scrie Cotidianul in editia electronica.

Suma data PLD de catre Valentina Pelinel este a doua ca marime, donatia cea mai consistenta fiind de 780 milioane de lei vechi.

Boureanu a donat mult mai putin - 32,8 milioane de lei vechi, suma mai mica chiar si decat cea oferita de fratele sau, Sorin Boureanu, care a dat 37 milioane de lei vechi pentru PLD.

Contactata de cotidianul.ro, Valentina Pelinel a declarat ca a facut donatia "din proprie initiativa": "Am avut doua motive: sunt sotia lui Cristi si mi-a placut linia politica a partidului".

Pelinel nu a putut sa ne ofere vreo explicatie in privinta sumei mai reduse donate de sotul ei.

Doar 20 de firme - dintre care 8 din Piatra Neamt - au oferit donatii partidului, iar suma totala este de 1,3 miliarde de lei vechi.

Pentru comparatie, Cotidianul noteaza ca firma cea mai generoasa cu PNL a fost cea a propriului consultant politic, Dan Andronic, cel care a donat 1,9 miliarde de lei vechi.

Dintre parlamentarii PLD, cele mai mari donatii le-au facut Marian Hoinaru - 400 milioane lei vechi, Florin Popescu - 350 milioane si Dragos Ujeniuc - 335 milioane.

Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur nu apar pe lista donatorilor care au sponsorizat PLD cu mai mult de 10 salarii minime pe economie.

"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Pensionarea este momentul în care poți să te bucuri de roadele muncii tale, dar în multe cazuri este o provocare pentru a găsi modalități să faci economii. O modalitate eficientă de...
#buget, #bani, #partid, #pld, #Valentina Pelinel, #Cristian Boureanu , #stiri politice