Bugetele Justitiei, Finantelor si Apararii au fost adoptate

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 15:47
1328 citiri
Bugetele Justitiei, Finantelor si Apararii au fost adoptate

Plenul Parlamentului si-a reluat joi lucrarile pe Legea bugetului de stat pe 2010, fiind adoptate anexele referitoare la bugetele Ministerului Justitiei, al Ministerului Finantelor si al Ministerului Apararii, fara ca amendamentele respinse sa mai fie sustinute.

La bugetul Ministerului Finantelor, singurul amendament respins nu a mai fost sustinut in plen, votul final pe anexa fiind 315 "pentru", 40 "impotriva".

La Ministerul Justitiei, nu au mai fost sustinute cele 15 amendamente respinse in comisii. A fost insa votat amendamentul admis la comisii, care a modificat repartizarea in structura a fondurilor alocate la Titlul I - Cheltuieli de personal, astfel incat pentru cheltuieli salariale in natura (norma de hrana, decontarea contravalorii echipamentului pentru functionarii publici cu statut special din cadrul aparatului propriu al ministerului, contravaloarea medicamentelor pentru personalul din sistemul justitiei) se realoca 2.780 mii lei.

Anexa privind bugetul Ministerului Justitiei a fost adoptata cu 239 de voturi "pentru", 45 "impotriva", 28 "abtineri".

Nici la Aparare nu au mai fost sustinute amendamentele respinse, in numar de opt. In schimb, s-au adoptat amendamentele admise in comisiile de buget-finante, care prevad redistribuiri de sume. Astfel, s-a votat majorarea cu suma de 10.000 mii lei a capitolului - "Cultura, recreere si religie" - prin diminuarea cu 8.000 mii lei a capitolului "Aparare" si cu 2.000 mii lei a capitolului "Asigurari si asistenta sociala".

In plus, pentru "Prime de asigurare viata platite de angajator pentru angajati" s-a alocat suma de 6.559 mii lei prin diminuarea corespunzatoare a "Contributiilor de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale", facandu-se, de asemenea, alte modificari similare.

In final, Anexa privind bugetul Ministerului Apararii a fost admis cu 302 voturi "pentru", 30 "impotriva", 4 "abtineri".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#adopta buget 2010 Parlament, #buget Finante Justitie Aparare , #stiri politice