Bugetul Camerei Deputatilor, dezbatut saptamana viitoare

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 22:13
837 citiri
Bugetul Camerei Deputatilor, dezbatut saptamana viitoare

Bugetul Camerei Deputatilor va intra in dezbaterea Biroului Permanent saptamana viitoare, luni, potrivit lui Valeriu Zgonea.

Zgonea a precizat ca, din motive tehnice, proiectul de buget al Camerei nu a fost discutat la aceasta sedinta.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat saptamana trecuta ca bugetul acestei camere va fi unul de "criza" si ca, in cadrul conducerii acestui for, se va lua in considerare construirea unui hotel pentru parlamentari.

"Am solicitat ca acest buget sa fie un buget legat de criza economica, construit cu bun simt, din care sa lipseasca investitiile legate de achizitionarea masinilor, tot ceea ce tine de mobila. Mi-am redus fondul presedintelui la capitolul premii si retributii financiare si in schimb pastrez componenta de actiuni umanitare", a afirmat Anastase.

Anastase s-a referit si la situatia chiriilor parlamentarilor, ea precizand ca exista trei proiecte in acest moment in dezbatere, urmand a fi analizate impreuna.

"In acelasi timp, am o propunere din partea Secretarului General de a reanaliza si a face un studiu de fezabilitate asupra oportunitatii construirii unui hotel pe terenul care este disponibil al Camerei Deputatilor si in acest fel chiriile sa fie total eliminate", a declarat Anastase.

"Pentru ca am vazut din analizele pe care dvs le-ati prezentat public, exista parlamentari care legal nu au domiciliul in Bucuresti, dar au in Mogosoaia sau pe teritoriul Sectorului Agricol Ilfov (sic!) si atunci am intra in niste dezbateri de genul de la cati kilometri ca si distanta fata de locuinta lor li se dau chirii. Poate cel mai bine ar fi ca ele sa fie scoase in totalitate, dar oferindu-se parlamentarilor posibilitatea de a locui in Bucuresti. Daca nu doresc s-o faca intr-un hotel al Parlamentului, atunci isi asuma singuri responsabilitatea financiara", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#buget camera deputatilor , #stiri politice