Nicusor Dan, despre bugetul Capitalei: "Este posibila convocarea unei sedinte a Consiliului General, in urmatoarele ore"

Vineri, 07 Mai 2021, ora 09:37
1869 citiri
Nicusor Dan, despre bugetul Capitalei: "Este posibila convocarea unei sedinte a Consiliului General, in urmatoarele ore"
Nicusor Dan este primarul Capitalei FOTO Captura video

Nicusor Dan, primarul Capitalei a transmis ca in urma discutiilor de joi seara, s-au inregistrat progresele sperate, in ceea ce priveste bugetul Capitalei.

Edilul a precizat ca s-au convenit o serie de ajustari la proiectul de buget, ajungand astfel la o forma acceptata de toata lumea. Dan a mai aratat ca sustine sporirea solidaritatii in coalitie, dar si realism maxim in privinta chestiunilor dificile. El afirma ca e posibila convocarea unei sedinte CGMB in urmatoarele ore.

"Discutiile de joi seara privind bugetul Capitalei au inregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustari la proiectul de buget, ajungand astfel la o forma acceptata de toata lumea.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar si corect pentru a incepe investitiile in Capitala si pentru a elimina datoriile si problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra impreuna in continuare, inclusiv in perspectiva rectificarii din a doua parte a anului, pentru a imbunatati abordarea in chestiunile bugetare", afirma Nicusor Dan.

El subliniaza faptul ca din caest motiv sustine sporirea solidaritatii in coalitie, dar si realism maxim in privinta chestiunilor dificile.

"Multumesc liderilor si reprezentantilor USR PLUS, PNL si PMP pentru contributia la gasirea unei solutii. E posibila convocarea in urmatoarele ore a unei sedinte de Consiliu General, in care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificarile agreate", precizeaza Nicusor Dan.

Bugetul Capitalei, redus cu un miliard

Pe de alta parte, copresedintii USR PLUS Bucuresti au anuntat ca vor propune aprobarea de catre consilierii USR PLUS a noului proiect de buget. Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

El sustine insa ca nici aceasta varianta imbunatatita nu este inca una realista.

"O spunem foarte clar: bugetul in aceasta varianta imbunatatita nu este inca unul realist. Si eu si colegii mei avem incredere ca prin rectificari bugetare succesive vom aduce proiectia bugetara de astazi cat mai aproape de realitate. Pe termen mediu si lung, este evident ca nu putem continua asa. "Reteta Firea" a adus orasul in faliment. Aprobarea acestui buget nu face decat sa castige timp, timp pe care coalitia de la Bucuresti trebuie sa il foloseasca pentru reforme reale si accelerate", este mesajul transmis de Horia Tomescu pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei adauga ca majoritatea in Consiliul General nu functioneaza cum trebuie si ca angajamentele initiale nu au fost respectate, urmand ca saptamana viitoare sa aiba loc intalniri pentru a se reaseza colaborarea.

Robert Negoiță, ieșire nervoasă de față cu polițiștii, după ce Nicușor Dan a oprit lucrările neautorizate de pe Calea Dudești VIDEO
Robert Negoiță, ieșire nervoasă de față cu polițiștii, după ce Nicușor Dan a oprit lucrările neautorizate de pe Calea Dudești VIDEO
Robert Negoiță, edilul de la Sectorul 3, a țipat la agenții Poliției Locale a Municipiului București, luni, 18 martie, în timp ce transmitea live, pe Facebook, de la lucrările din fața...
Rectorul SNSPA acuză manipularea sondajelor pentru primăria capitalei: "Piedone NU este primul în sondaje"
Rectorul SNSPA acuză manipularea sondajelor pentru primăria capitalei: "Piedone NU este primul în sondaje"
Remus Pricopie, rector la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), crede că sondajele pentru primăria Bucureștiului pot fi manipulate în mod deliberat. El critică în...
#bugetul capitalei, #NIcusor Dan, #sedinta consiliu general , #stiri politice
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5