Candidatii invinsi la Cluj spun ca a fost blat

Luni, 16 Februarie 2009, ora 21:45
2528 citiri
Candidatii invinsi la Cluj spun ca a fost blat

Candidatii invinsi in alegerile anticipate din Cluj acuza un blat electoral. Nici Marius Nicoara si nici Teodor Pop-Puscas nu se asteptau la o infrangere atat de drastica.

Teodor Pop-Puscas s-a referit la aceste alegeri in termenii de blat mioritic. El a cerut convocarea conferintei municipale a PSD ca sa analizeze aceste alegeri, informeaza AmosNews.

La randul sau, Marius Nicoara a acuzat un presupus blat electoral. El crede ca blatul ar fi fost comis de PD-L, UDMR si PSD.

In schimbul noncombatului, UDMR ar urma sa isi pastreze postul de viceprimar, iar PSD ar urma sa primeasca postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean, spune Nicoara.

Candidatul PDL Sorin Apostu a castigat din primul tur alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca, cu 60,48%, rezultatele finale fiind date publicitatii de Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca duminica noapte.

Apostu a fost votat de 49.234 dintre clujeni care au mers la urne, iar pe locul doi s-a clasat candidatul PNL, senatorul Marius Nicoara, cu 20.174 de voturi (24,78%).

Pe locul III a fost social democratul Teodor Pop-Puscas, cu 6.023 de voturi (7,39%), pe locul IV s-a aflat candidatul PCM, Gergely Balazs, care a obtinut 2.872 de voturi (3,53%), urmat de candidatul Partidul Verde, Laszlo Csaba, care a fost votat de 914 clujeni (1,12%).

Ceilalti candidati au obtinut sub un procent, respectiv independentul Grigore Pop, presedintele Cartel Alfa Cluj, a luat 761 de voturi (0,93%), taranistul Calin Oancea a obtinut 597 de voturi (0,73%), candidatul PAS, Gheorghe Oros a luat 445 de voturi (0,55%), iar ultimul clasat este candidatul PNG-CD, pictorul in scaun cu rotile Gheorghe Astilean, care fost votat de 383 de clujeni (0,47%).

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#blat alegeri Cluj, #Teodor Pop Puscas, #marius nicoara, #blat mioritic alegeri , #stiri politice