Candidatura lui Remus Cernea la Colegiul 19 a fost respinsa

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 12:44
1436 citiri
Candidatura lui Remus Cernea la Colegiul 19 a fost respinsa
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti a respins marti candidatura in calitate de independent a lui Remus Cernea, pentru ca nu respecta conditiile impuse de lege, a declarat Iulian Ivan, purtatorul de cuvant al biroului electoral.

Dosarul de inscriere a candidaturii lui Remus Cernea, ca independent, la alegerile partiale din 25 aprilie pentru Colegiul 19, a fost depus la sediul BEM duminica seara, cu patru ore inainte de expirarea termenului de inscriere in cursa electorala.

Iulian Ivan a explicat ca Remus Cernea nu a respectat nicio conditie de inscriere.

"El nu a avut depusa la dosar nici lista de sustinatori, nici taxa de depozit de 3.000 lei drept garantie pentru participarea la alegeri si nici nu face parte dintr-un partid cu reprezentare parlamentara", a spus Ivan, precizand ca si in aceste conditii Cernea ar putea contesta in 24 de ore la Tribunalul Municipiului Bucuresti decizia BEM.

"Apoi, daca in continuare insista poate face recus la Curtea de Apel. In aceste conditii, noi putem sa spunem ca vom anunta candidaturile definitive pe 11 aprilie, cand expira aceste termene de contestare", a adaugat Iulian Ivan.

La alegerilor partiale din 17 ianuarie ce au avut loc pentru Colegiul 1 din Bucuresti, Remus Cernea a atacat la Curtea Constitutionala Legea electorala, apreciind-o drept neconstitutionala. Curtea a respins atunci sesizarile venite din partea lui Remus Cernea, candidat din partea Partidului Verde la acele alegeri.

Campania electorala va incepe pe 10 aprilie si se va incheia pe 24 aprilie. Potrivit prevederilor legale, la alegerile partiale parlamentare din 2010 au dreptul sa participe doar partidele politice si aliantele care au trecut pragul electoral de 5% la parlamentarele din 2008.

Pana in prezent, BEM nu a inregistrat decat doua candidaturi, cea a lui Teo Trandafir - PD-L si Liliana Minca-PC, nefiind depusa ncio contestatie.

Alegerile partiale se organizeaza pe 25 aprilie pentru fotoliul de deputat devenit vacant dupa ce fostul lider conservator Daniela Popa a demisionat din functie si a optat pentru calitatea de membru in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...