Catalin Drula, despre seful Metrorex care distruge un chiosc din subteran: "Un cartel se destructureaza cu ranga" VIDEO

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 16:08
5867 citiri
Catalin Drula, despre seful Metrorex care distruge un chiosc din subteran: "Un cartel se destructureaza cu ranga" VIDEO

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat, miercuri, ca "legea este lege", referindu-se la situatia de la metrou, adaugand ca "unde este lege nu este tocmeala". "Un cartel se destructureaza cu ranga", a afirmat ministrul, referindu-se la intervetia directorului Metrorex.

"Legea este legea si, unde este lege, nu e tocmeala. Metrorex a inceput eliberarea spatiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal", a declarat, miercuri, Catalin Drula.

"Acele constructi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este ca nu au autorizatii de construire (...) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (...) este foarte important ca sunt nenumarate rapoarte ISU care identifica ca problema de siguranta amplasarea acestor spatii comerciale - inguspeaza caile de evacuare, pobleme de flamabilitate", a mai declarat ministrul.

Acesta a felicitat toate autoritatile implicare in "restabilirea legalitatii".

"Vreau sa felicit toate autoritatile implicte in actiunea de astazi, multulesc Primariei sectorului 2 si primarului Radu Mihaiu", a afirmat ministrul.

Ministrul a precizat ca se va face restabilirea legalitatii, mai multi primari de sector anuntand ca vor face demersurile necesare, avand confirmari de la primarii sectoarelor 1, 4 si 6.

De asemenea, Drula s-a referit la interventia drectorului genera al Metrorex, Stefan Paraschiv, care a deschis un chiosc cu ranga: "Un o curajos, care si-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am vazut comentarii despre folosirea de catre directorul general a unei rangi. Da, un carte se destructureaza cu ranga si-l felicit pentru un act de asumare si curaj".

"Actiunile de astazi si scandalul facut de oamenii liderului de cartel Radoi sunt o ultima zvacnire a mafiei. A putut toata lumea sa vada ca blocarea ilegala a metroului bucurestean a fost o actiune de tip cartel pentru pastrarea sursei puterii ilicite (... ) Acea epoca s-a terminat", a mai declarat ministrul.

Drula a precizat ca orice activitati care s-ar putea derula pe viitor in acele zone se vor face cu respectarea legii, cu avize ISU si cu recomandarea unor arhitecti.

Situatia in statia de metrou Stefan cel Mare a devenit tensionata, miercuri, din cauza masurilor luate de autoritati de a desfiinta spatiile comerciale din incinta. Proprietarii magazinelor spun ca acest demers este un abuz.

Actiunea de desfiintare a chioscurilor din statia de metrou Stefan cel Mare a inceput inca de miercuri dimineata, iar cel care a afacut anuntul pe pagina de Facebook a fost chiar primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Ulterior, pe retelele de socializare au aparut filmutele cu chiscurile daramate. Jurnalistul Vitalie Cojocari a scris pe pagina sa de Facebook ca "directorul Metrorex, Stefan Paraschiv a pus mana pe ranga si a deschis un chiosc ca sa fie evacuata marfa. Actiunea a avut loc in huiduielile celor care au magazine in Metrou"

Citeste si:
Cum îl alinta Ludovic Orban pe sindicalistul Rădoi. În ciuda insistențelor lui „El Maximo”, Orban nu a intervenit pentru a opri „ranga” lui Drulă
Cum îl alinta Ludovic Orban pe sindicalistul Rădoi. În ciuda insistențelor lui „El Maximo”, Orban nu a intervenit pentru a opri „ranga” lui Drulă
Ion Rădoi, fostul lider al sindicatului de la metrou, i-a cerut lui Ludovic Orban, la acea vreme preşedinte PNL şi unul dintre liderii coaliţiei de guvernare, să-l oprească pe ministrul...
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Dacian Cioloș s-a întâlnit săptămâna trecută cu mai mulți apropiați din USR, foști membri PLUS, și ar pregăti o demisie din partid, potrivit unor surse politice. Șansele sale de...