Catalin Drula, despre seful Metrorex care distruge un chiosc din subteran: "Un cartel se destructureaza cu ranga" VIDEO

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 16:08
6446 citiri
Catalin Drula, despre seful Metrorex care distruge un chiosc din subteran: "Un cartel se destructureaza cu ranga" VIDEO
Director Metrorex, demoland cu ranga un chiosc de la metrou/Foto Vitalie Cojocari/Facebook

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat, miercuri, ca "legea este lege", referindu-se la situatia de la metrou, adaugand ca "unde este lege nu este tocmeala". "Un cartel se destructureaza cu ranga", a afirmat ministrul, referindu-se la intervetia directorului Metrorex.

"Legea este legea si, unde este lege, nu e tocmeala. Metrorex a inceput eliberarea spatiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal", a declarat, miercuri, Catalin Drula.

"Acele constructi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este ca nu au autorizatii de construire (...) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (...) este foarte important ca sunt nenumarate rapoarte ISU care identifica ca problema de siguranta amplasarea acestor spatii comerciale - inguspeaza caile de evacuare, pobleme de flamabilitate", a mai declarat ministrul.

Acesta a felicitat toate autoritatile implicare in "restabilirea legalitatii".

"Vreau sa felicit toate autoritatile implicte in actiunea de astazi, multulesc Primariei sectorului 2 si primarului Radu Mihaiu", a afirmat ministrul.

Ministrul a precizat ca se va face restabilirea legalitatii, mai multi primari de sector anuntand ca vor face demersurile necesare, avand confirmari de la primarii sectoarelor 1, 4 si 6.

De asemenea, Drula s-a referit la interventia drectorului genera al Metrorex, Stefan Paraschiv, care a deschis un chiosc cu ranga: "Un o curajos, care si-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am vazut comentarii despre folosirea de catre directorul general a unei rangi. Da, un carte se destructureaza cu ranga si-l felicit pentru un act de asumare si curaj".

"Actiunile de astazi si scandalul facut de oamenii liderului de cartel Radoi sunt o ultima zvacnire a mafiei. A putut toata lumea sa vada ca blocarea ilegala a metroului bucurestean a fost o actiune de tip cartel pentru pastrarea sursei puterii ilicite (... ) Acea epoca s-a terminat", a mai declarat ministrul.

Drula a precizat ca orice activitati care s-ar putea derula pe viitor in acele zone se vor face cu respectarea legii, cu avize ISU si cu recomandarea unor arhitecti.

Situatia in statia de metrou Stefan cel Mare a devenit tensionata, miercuri, din cauza masurilor luate de autoritati de a desfiinta spatiile comerciale din incinta. Proprietarii magazinelor spun ca acest demers este un abuz.

Actiunea de desfiintare a chioscurilor din statia de metrou Stefan cel Mare a inceput inca de miercuri dimineata, iar cel care a afacut anuntul pe pagina de Facebook a fost chiar primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Ulterior, pe retelele de socializare au aparut filmutele cu chiscurile daramate. Jurnalistul Vitalie Cojocari a scris pe pagina sa de Facebook ca "directorul Metrorex, Stefan Paraschiv a pus mana pe ranga si a deschis un chiosc ca sa fie evacuata marfa. Actiunea a avut loc in huiduielile celor care au magazine in Metrou"

USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
Partidele USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale, adoptată de PSD, PNL şi UDMR, cu încălcarea flagrantă a oricăror...
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți, 5 martie, demisia din Pro România, partid înființat de fostul premier Victor Ponta. Ea a scris, într-o postare pe Facebook, că ”nu...
#catalin drula, #metrorex, #stiri politica, #greva metrou , #stiri politice