Catalin Predoiu se intalneste cu reprezentantii Asociatiei "21 Decembrie"

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 12:09

   

Catalin Predoiu se intalneste cu reprezentantii Asociatiei "21 Decembrie"
Reprezentantii Asociatiei "21 Decembrie" se vor intalni, vineri, incepand cu ora 15, cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la sediul ministerului, pentru a discuta despre accesul la actele din dosarul Revolutiei, potrivit unei dispozitii CEDO.

Cererea asociatiei vine dupa ce ministrul Predoiu a propus aceasta intalnire la medierea de la Controceni de marti.

"Am luat act de initiativa dumneavoastra pentru ca intalnirea pe care ati propus-o la medierea de la Palatul Cotroceni sa aiba loc saptamana viitoare. Totusi, avand in vedere faptul ca domnul Maries se afla in greva foamei de 34 de zile, va solicitam ca aceasta sa aiba loc cel mai tarziu vineri sau sambata, saptamana aceasta, deci pe 11-12 septembrie, cu atat mai mult cu cat problema de drept este simpla, decurge si din aliniatul 3, teza ultima a articolului 1 din Constitutie - iar accesul propriu-zis la dosar, prin fotocopiere (in modalitatea de acces prevazuta si de legea deconspirarii securitatii ca politie politica) se realizeaza in afara agendei procurorului general si a ministrului Justitiei - de catre personalul Parchetului", se arata in solicitarea Asociatiei catre ministrul Predoiu, de a se intalni mai repede.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a mai declarat joi, ca nu are certificat de revolutionar, pentru ca "nu a vrut sa ia certificat de la un criminal", referindu-se la Ion Iliescu. Maries a mai spus ca declaratia lui Iliescu, potrivit careia Maries nu a fost in noaptea de 21 decembrie 1989 la Intercontinental, nu este adevarata.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut, marti, procurorului general ca Parchetul sa concentreze resurse umane pentru a creste viteza de rezolvare a dosarului Revolutiei si a spus ca va discuta cu premierul gasirea unei solutii legale ca generalul Dan Voinea sa lucreze din nou pe acest dosar daca doreste.

Presedintele Basescu i-a cerut procurorului general sa explice in ce stadiu se afla dosarele Revolutiei din '89 si i-a spus, pe un ton dur, in momentul in care Laura Codruta Kovesi a incercat sa se scuze, sa nu-i mai vorbeasca sefului statului ca unui ziarist.

"Vreau sa comunicati nu numai mie, dar si opiniei publice, ce se intampla cu aceste dosare. Dati o speranta ca se va continua ancheta si se va ajunge la sfarsit", i-a cerut presedintele procurorului general, in cadrul intalnirii de la palatul Controceni cu reprezentantii revolutionarilor. Laura Codruta Kovesi a incercat sa explice ca dosarele Revolutiei nu au fost rezolvate timp de 18 ani si nu se poate intoarce timpul inapoi, insa justitia va da dovada de celeritate.

Presedintele Traian Basescu a primit, marti, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Asociatiei 21 Decembrie condusa de Doru Maries, din care au facut parte si avocatii Antonie Popescu si Ionut Matei, vicepresedintele Aliante Civice, Sorin Iliesiu, dar si fostul procuror militar Dan Voinea, impreuna cu George Costin, de la Blocul National al Revolutionarilor, si Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara.
Sursa: rNews

Articol citit de1439 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
vlad tepoiu
rank 1
alo justitia, dar treziti-va odata !
am fost ieri 10 sept 2009 la CSM si l-am vazut pe maries, arata foarte slabit si se vedea din mers ca se simte foarte rau. astazi e in a 37-tea zi a refuzului de hrana si e foarte grav pentru viata lui.
OPRITI PERSECUTAREA UNUI OM CE DORESTE ADEVARUL !
stiu ca este foarte greu ca natia noastra romneasca are vocatie de lasi si cand vedem pe cineva altfel ca noi cautam repejor sa-l murdarim cu schimonoselile gandirii parshivului de bagator de seama.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor