Cazul Udrea ii da curaj lui Ridzi: Si la mine a fost lucratura politica

Luni, 17 August 2009, ora 20:07
2436 citiri
Cazul Udrea ii da curaj lui Ridzi: Si la mine a fost lucratura politica
Foto: Evenimentul Zilei

Dupa ce o inregistrare unde membrii Comisiei parlamentare care investigheaza cheltuielile de la Ministerul Turismului vorbesc despre cum sa o scoata vinovata pe Elena Udrea a fost data publicitatii, fostul ministru al Tineretulu si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a prins curaj, sustinand ca si in cazul ei a fost vorba tot despre "o lucratura politica".

Asta s-a intamplat duminica la Biroul National al PD-L, cand Udrea le-a distribuit tuturor celor prezenti zece pagini cu fragmentele cele mai importante ale discutiilor membrilor Comisiei, arata Gandul.

Potrivit sursei citate, democrat-liberalii i-ar fi dat cu totii dreptate ministresei de la Turism, spunand ca este vorba despre o executie politica.

Acesta a fost momentul in care si fostul ministru de la MTS a prins glas, sustinand, spre mirarea colegilor, ca aceste inregistrari demonstreaza ca si in cazul ei a fost vorba despre o "lucratura politica".

Ridzi a invocat in sprijinul sau un pasaj din stenograma in care parlamentarii vorbeau despre faptul ca ar trebui procedat "ca la Ridzi".

Fostul ministru a intors intreaga atentia asupra ei, venind si cu un document pregatit in care le arata colegilor ca si procurorii DNA i-au schimbat pe 11 august o parte dintre incadrarile penale cu unele mai usoare.

Astfel, Ridzi a aratat ca daca la inceput era acuzata de instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si instigare la stergerea de date informatice, acum ar fi acuzata doar pentru "participare improprie" la cele doua infractiuni, noua incadrare juridica fiind mai putin grava decat cea initiala.

#Monica Iacob Ridzi urmarire penala, #Elena Udrea inregistrare Comisie, #lucratura politica Ridzi, #executie politica Udrea , #stiri politice