Ziare.com

Cat de ipocrita este motiunea impotriva lui Vlad Voiculescu. Bilantul care indica PSD drept marele gropar al Sanatatii

de Andreea Ruxanda
Miercuri, 10 Februarie 2021, ora 14:38

   

Cat de ipocrita este motiunea impotriva lui Vlad Voiculescu. Bilantul care indica PSD drept marele gropar al Sanatatii
PSD a anuntat ca depune miercuri, 10 februarie, la Camera Deputatilor, o motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, intitulata "Incompetenta si lipsa de asumare ucid - Vlad Voiculescu, un pericol pentru sanatatea romanilor", care ar urma sa intre in dezbatere saptamana viitoare. Ziare.com a analizat propunerile pentru Sanatate din programul de guvernare al PSD. Concluzia: nicio promisiune n-a fost indeplinita.

Motiunea simpla impotriva lui Vlad Voiculescu

Partidul Social Democrat (PSD) a depus o motiune simpla impotriva lui Vlad Voiculescu, in care il acuza ca, la doua luni dupa incendiul de la sectia de ATI a Spitalului din Piatra Neamt si dupa cel de la Matei Bals, "nu a facut nimic din ce sustinea ca trebuie facut urgent".

Membrii PSD mai sustin, in cadrul motiunii, ca, in loc sa fie luate masuri, Vlad Voiculescu a anuntat ca va prezenta un raport privind stadiul masurilor luate dupa raportul din noiembrie 2020.

"Aceasta motiune critica lipsa evidenta de performanta a ministrului responsabil cu sanatatea, cu viata romanilor. Aceasta motiune este depusa impotriva ministrului care NU a reusit sa ia deciziile necesare, NU a reusit sa coaguleze experienta profesionistilor - asa cum chiar el sustinea ca ar trebui facut - pentru a prelua controlul asupra pandemiei si pentru a garanta siguranta pacientilor", mai arata textul motiunii.

PSD mai sustine ca, in cele 50 de zile de cand Vlad Voiculescu este ministrul Sanatatii, el putea face urmatoarele lucruri:

"- Cifrele reale referitoare la romanii infectati zilnic cu SARS CoV-2 si recastigarea controlului asupra pandemiei prin schimbarea strategiei de testare.

- Cunoasterea situatiei populatiei din Romania prin reluarea studiilor de sero-prevalenta, intrerupte in septembrie 2020.

- Gestionarea aglomeratiei si a riscurilor pentru pacientii din sectiile ATI si sectiile care trateaza pacientii COVID19, adoptarea de masuri pentru reducerea mortalitatii importante cauzate de COVID19.

- Protejarea personalului medical epuizat, implicat direct in tratarea pacientilor COVID19 si mobilizarea profesionistilor din sanatatea publica".

Vlad Voiculescu mai este acuzat ca nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul cetatenilor la testarea PCR sau cu teste rapide, ca nu a inclus medicii de families au alte structuri sanitare pentru realizarea testelor rapide si ca nu a stabilit procedura de testare a elevilor si profesorilor.

PSD il acuza pe ministru si ca "a subminat constant strategia nationala de vaccinare deja aprobata", dar si ca au existat "pozitii contradictorii referitoare la deschiderea scolilor si a unor activitati economice".

"Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevarat pericol pentru sanatatea romanilor! Si, de aceea, pentru toate motivele expuse astazi, trebuie sa votam ca acest ministru sa plece!", se arata la finalul motiunii.

Puteti consulta textul integral al motiunii simple aici.

Principalele promisiuni ale programului de guvernare al PSD, din 2017-2020, privind Sanatatea  • Constructia a 8 spitale regionale, dotate cu echipamente de ultima generatie
  • Un spital republican, in Bucuresti, organizat ca centru de urgenta - excelenta si cercetare, pe toate specialitatile. Desemnarea locatiilor si contractarea studiilor de prefezabilitate pentru toate cele 9 spitale se vor face pana la 31 decembrie 2017.
  • Modernizarea spitalelor judetene - cel putin 15
  • Modernizarea ambulatoriilor de specialitate, a unitatilor de primiri urgente si a centrelor medicale integrate - cel putin 150 de ambulatorii sic el putin 25 UPU
  • Dotarea localitatilor cu ambulante - o ambulanta pentru fiecare comuna
  • Asigurarea dotarii minime a cabinetelor medicilor de familii si includerea acestora in programe de formare profesionala.
  • Dotarea fiecarui spital judetean cu echipamente de imagistica modern (cel putin un CT si RMN), echipamente pentru analize de laborator, paturi pentru arsi (6-10 paturi).
  • Reducerea cu minim 35% a pretului medicamentelor inovative care siau pierdut patentulsi au inregistrate medicamente generice
  • Program national prin care, pentru fiecare boala, fiecare pacient va avea la dispozitie un medicament gratuit pentru afectiunea sa. Deasemenea, pana la 1 august 2017, vom majora pragul pentru medicamente compensate de la 700 la 900 lei aplicat la toate veniturile.
  • 0% impozit pe venit pentru medici.Programul de guvernare integral al PSD poate fi consultat aici.

O modernizare reala a Sanatatii nu a avut loc sub nicio forma in timpul guvernarii de 4 ani a PSD. Mai mult, Romania ar fi avut ocazia sa acceseze sute de milioane de euro din fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene in perioada cat PSD s-a aflat la guvernare. Din acest punct de vedere, ratarea completa a tuturor obiectivelor pe Sanatate in intervalul 2017-2020 este cu atat mai grava pentru Romania, desi de dezastrul din sistemul medical se fac vinovate toate guvernarile post 1989.

Macheta spectaculoasa platita de Gabriela Firea pentru spitalului republican din Bucuresti

Spitalele regionale au ramas doar pe hartie, cu zeci de studii ratate, modificate si nefructificate, soldate cu milioane de euro aruncati fara folos pentru contribuabilii romani, in contracte dubioase. Presupusul spital republican din Bucuresti a ramas o macheta pe care Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a aratat-o, alaturi de promisiunea ca se va concretiza si ca va costa 4,7 miliarde de lei.

In privinta modernizarii spitalelor judetene sau a unitatilor de primiri urgente, au existat proiecte minore, izolate, fara foloase semnificative pentru beneficiarii actului medical.

Referitor la promisiunea ambulantelor pentru fiecare comuna, presa a relatat nenumarate cazuri in care oamenii au fost nevoiti sa astepte ore in sir ca sa primeasca ajutor tocmai pentru ca paramedicii veneau de la mare distanta.

Medicii inca platesc impozite, care n-au coborat la zero.

Cu alte cuvinte, desi programul de guvernare al PSD includea mari reforme, niciuna n-a fost materializata.

Ziare.com a luat legatura cu Razvan Chereches, expert in politici de sanatate publica, cu Carmen Uscatu, co-fondatoarea ONG-ului "Daruieste Viata", prin care a construit un spital din donatii, dar si cu Eugen Nicolaescu, care a fost ministru al Sanatatii in guvernele Tariceanu si Ponta si care s-a ocupat de demararea proiectului privind spitalele regionale.

"Este rezultatul lipsei prioritizarii sanatatii"Razvan Chereches spune ca, nu numai ca nu s-a facut nimic in sanatate in ultima guvernare a PSD, ci si ca nu s-a facut nimic in ultimii 30 de ani, considerand responsabile toate guvernele care nu au prioritizat sanatatea.

"In sanatate nu s-a facut nimic major in ultimii 30 de ani, toate guvernarile de pana acum sunt responsabile. Spitalele nu au fost modernizate, alocarea bugetara pentru sanatate a fost extrem de mica, noi avem cel mai mic procent din produsul intern brut alocat sanatatii din Uniunea Europeana. Cladirile nu au fost modernizate deci, din punctul asta de vedere, ce se intampla acum in sanatate este rezultatul lipsei prioritizarii sanatatii in toate guvernele de pana acum.

Spitalele regionale reprezinta un proiect care de multi ani trebuia sa porneasca. Institutul National de Sanatate Publica trebuia modernizat, vedeti ca nu produce rapoarte, analize, in toate tarile Uniunii Europene, institutul e in prima linie, la noi e ca o fantoma, e complet absent, nu exista. Directiile de sanatate publica nu au personal, aparatura, persoane claificate pe zona de IT, nu au digitalizare, spitalele nu au circuite, nu au personal calificat pe management sanitar, la noi se aloca politic functiile de management din sanatate", spune Razvan Chereches.

"In timpul acesta, lucrurile s-au agravat"Carmen Uscatu spune acelasi lucru, ca "ce s-a intamplat e ca nu s-a intamplat nimic". Ea sustine ca tabloul complet al situatiei poate sa fie dat de tragediile de la Piatra Neamt si de la Matei Bals, care nu arata decat ca spitalele publice reprezinta un pericol.

"Acele spitale regionale promise, ele exista doar pe hartie, deci nu s-a intamplat absolut nimic. Din contra, in timpul acesta, lucrurile s-au agravat. Am ramas cu aceleasi spitale care s-au mai invechit 4 ani.

Da, in ceea ce priveste modernizarea spitalelor judetene, cred ca tabloul cel mai elocvent este dat de cele doua tragedii care s-au intamplat la Piatra Neamt si la Matei Bals.

Spitalele publice sunt la risc de a izbucni un incendiu in orice moment din cauza infrastructurii vechi, din cauza ca, desi poate s-au mai cumparat echipamente si s-au mai facut modernizari pe ici, pe colo, lucrurile acestea au fost facute fara o strategie si fara a lua in calcul exact aceasta infrastrucutra veche. Practic a fost vopsit gardul. Spitalul Judetean din Piatra Neamt de exemplu este un dezastru. Daca mergi sa il vezi, de fapt vezi Romania", spune Carmen Uscatu.

Ea vorbeste si despre impactul bugetar pe care il au anumite masuri luate in domeniul sanatatii si aminteste maririle salariale ale medicilor, care "au fost facute la gramada".

"Nu, evident ca nu s-a intamplat (n.r.- 0% impozit pe venit pentru medici) si e un fel de masura populista. Cand iei o astfel de decizie, te gandesti care este impactul bugetar si cum il va afecta asta pe medic. Ceea ce s-a intamplat cu maririle salariale ale medicilor e un alt dezastru.

Aceasta marire s-a facut la gramada, un medic care opereaza, face 300 de interventii pe an, este platit la fel ca un medic care face zero interventii pe an, desi e si el tot chirurg, dar nu are pacienti. Implementarea strategiei de crestere a salariilor fara sa te uiti la rezultate este un dezastru", concluzioneaza Carmen Uscatu.

Nicolaescu, despre cum s-a ratat proiectul spitalelor regionaleFostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu, in timpul guvernarii PSD, a tinut sa reaminteasca parcursul proiectelor spitalelor regionale. Fostul demnitar recunoaste ca "s-au dat bani pe studii de fezabilitate, care s-au transformat in hotarari de guvern, s-au urcat in Monitorul Oficial si nimeni nu le-a aplicat".

"O data cu aparitia legii sanatatii, in 2006, a aparut ideea spitalelor regionale. La nivelul guvernului, printr-un memorandum, s-au aprobat 8 spitale regionale. Ulterior, s-a luat decizia ca ele sa fie construite in subordinea Ministerului Sanatatii.

A inceput etapa de identificare a terenurilor necesare pentru constructive. S-a discutat cu fiecare consiliu judetean si local, etapa care a durat aproape 6 luni. Totul s-a terminat cu o negociere cu consiliile locale, ca sa predea acele terenuri Ministerului Sanatatii.

A urmat o licitatie internationala, care a durat 6-8 luni, pentru alegerea consultantului care sa faca studiile de fezabilitate. A fost castigator un consortiu austriac, cu mai multe firme. Studiile de fezabilitate s-au terminat in trimestrul doi din 2008, au fost aprobate prin hotarari de guvern si publicate in Monitorul Oficial.

In vara anului 2008, s-au declansat licitatiile pentru construirea spitalelor. Din ce imi aduc aminte, in luna noiembrie-decembrie fusesera deja adjudicate trei licitatii, cred ca spitalele din Cluj, Iasi si Targu Mures sau Constanta. Cand am predate mandatul erau in negociere trei contracte.

In guvernul PDL-PSD din 2009, ministrul sanatatii de la vremea respectiva, Ion Bazac, a anulat toate negocierile, toate licitatiile, a spus ca nu are nevoie de spitale regionale.
Proiectul a murit pana in 2013, cand m-am intors la Ministerul Sanatatii si le-am spus celor din coalitia de guvernare USL ca poate sa fie reluat. Am rediscutat cu firma consultanta austriaca care a fost de acord sa actualizeze studiile gratis.

Problema a fost finantarea. La vremea respectiva, Uniunea Europeana nu dadea bani pentru sanatate. Am blocat refacerea studiilor pana am putut avea o garantie ca vom avea bani. Bugetul tarii nu putea sa faca fata la o asemenea constructie. Timp de 7-8 luni, ori eu, ori Raed Arafat, am facut naveta la Bruxelles, sa ii convingem sa introduca in finantarea europeana si spitalele.

La sfarsitul anului 2013, Uniunea Europeana a anuntat ca din anul urmator va introduce fonduri europene in buget, pentru sanatate. Din cate stiu, din 2014 au figurat aproximativ 150 de milioane de euro, care cred ca figureaza pana in zilele noastre", povesteste Eugen Nicolaescu.


Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21356 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
46 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ha, ha, ha!

Criminalilor...!
L-ați ucis cu sange rece pe Tont-la-vale...!
El trebuia să comenteze pe acest articol, dar... l-ați lovit intre picioare (pe la ouțe) cu această realitate... cum v-ați putut permite...?

Nu vă faceți probleme... dacă nu apare de pe contul lui va apărea de pe unul dintre celelalte conturi... pULAKE / BouBizon / MosG1 / RexMundi...
psd votați... de ei o să Tont aveți parte!!!

Felicitări Ziare.com pentru asocierea cu ei...

 
 

 

Cresterea veniturilor celor din sanatate s-a facut...

nu prin eliminarea impozitului pe venit (actiune contraproductiva di punct de vedere macroeconomic) ci prin ceresterea salariilor, care duce la acelas rezultat final. La fel ar trebui facut si cu sporurile. Includerea in salariu si eficientizarea si informatizarea activitatii in firmele de stat si administratii, va duce in final ca oamenii sa fie activi si multumiti.

 

@tarfrad 15:00

- ati citit ce posteaza 'tont la vale se pravale' ! zice ca sunteti "oartizan" !🤣

Hai cu jurnalismul neamule ...

Dar cine a stabilit cat de nesimțită este o moțiune, ziare.com prin Andreea Ruxanda? Serios? Pe bune? Așa se face jurnalismul?
Pe față așa ...

 

@Tot cu bale 16:10. Calmeaza-te mai LIMBRICULE !

Aluziile tale despre gunoaie, materii fecale, porci, copii facuti la betie, etc. dovedesc ca ai o experienta personala traumatizanta, Limbric Rosu de la Sputnik :)))) Fomofo rusofiliticule transnistrian !

NU INTELEG DE CE ALESII nostri manipuleaza in mod excesiv cu

turnatorii si zvonuri , provocand confuzie si nedumirire incat casus beli , Voiculescu nimeni nu stie cate afirmatii care s-au facut pana acum , sant reale sau simple calomnii ?

Adevaroata cloaca si depozitarul acestui compost agitat de politicieni au devenit aceste tv uri care , in loc sa se ocupe de obligatia pentru care au fost facute , servesc unor interese in DIVERSIUNE MIZERABILA , singura , se pare , ocupatie a clasei politice care nu au mai facut o lege sau o corectura necesara ...de mii de ani !

Iprocrizia salveaza Romania. Voiculescu la bruta-

rie.

@Tot-la -vale

Prin comentariul dvs."elevat "si "bine documentat"nu faceti decat sa-i dati dreptate lui Tarfrad!!!
Motiunea "simpla"depusa de PSD contra actualului ministru al sanatatii,prin care pune pe seama lui toata mizeria acumulata in sanatatea publica in timpul anilor guvernarii inepte si corupte a PSD,este o noua dovada a caracterului mafiot al PSD!
Din nou PSD-istii insulta pe romani considerandu-i mai prosti decat sunt ei insisi!!!!
Aceasta "motiune"este cu atat mai nociva pentru ce a mai ramas din credibilitatea PSD,cu cat vine in conditiile unor succese evidente realizate de actuala guvernare,in lupta cu pandemia!
Atenti,nu succese auto-laudative specifice PSD, ci recunoscute si confirmate de organisme internationale!Teo

Poate ma analizezi si TU Teo-Zero diplomele

Micului sekurici!!!!

Fah theo, iar te crezi la cercu literar.

Aici nu gasesti oameni cu gusturi alese. Poate TARFArd pentru tine eu un om cultivat da mai asculta si ce zic parintzii tai.
Uite, eu de exemplu cred ca TARFArd e un jeg fkloid cu fatza umana, un fatalau care n-a vazut fumeie in veatza lui si se excita la poza cu shoshoaca, un culaton plin de paducel lat la zona inghinala.

Si asta ca tot m-a pomenit in lipsa pederastu ala cu pistil in strungareatza si tu l-ai aprobat cu tarie.
Daca vrei si tu pistil zemos fah theo, stai la rand ca e unu singur pe forum. Si Tarfard are prioritate - a fost primu venit, a fost primu servit. A mushcat si a ramas cu el in strungareatza.

Din păcate...

A apărut pULAKE să facă reclamă la psd:

psd votați... de pULAKE/Bizon/MosG1/RexMundi/Tont-la-vale o să Tont aveți parte!!!

Felicitări Ziare.com pentru asocierea cu ei...

PSDul a facu scut in jurul Sorinei Pintea cand a lua spaga .

Si PSD a capusat toate spitalele din tara cu oameni din partid sa le poata mulge prin contracte fictive .Acum cine judeca si isi smulge parul din cap de grija manelistilor ?tocmai PSD.hai ma lasati mangleala , lasati guvernul sa-si faca treaba ,tocmai acum cand au inceput sa ia cateva masuri bune incep rasurile lumii din PSD sa baleasca .Le-au da jos capusele de pe conducele banilor publici din primariile capitalei si din spitale, le-au taiat banii partidelor si le-au taiat salariile la nevestele si amantele celor din PSD.De aia i-au ales romanii ,sa salveze tara nu sa continue pomenile cu care PSD si-au invatat bugetarii,a venit vremea celor care mai si muncesc sa se bucure de faptul ca traiesc in romanica , asata nu este privilegiu bugearesc desi asa pare dupa mintea retarzilor din PSD

 

Cel putin Sorina Pintea este medic,cu diploma si parafa.

Nesimtitul asta,care a tras pe dreapta toti medicii adevarati in care sperau bolnavii,care asteptau organ pentru transplant,are cuoahiele mele in mandibula. Arata bai nesimtitule,macar diploma de BAC .

Ce sa-i

raspunzi unui porc, care mai este si postac rosu pe deasupra? La troaca amice!

@Porcul 10.02.2021, 15:25

- pai shtiu ca ale de porc , se mananca ! problema e cum le-a recoltat , a fost dureros ! 🤣

nu a facut nimic decat luat spaga

dar macar e medic? nesimtirea psdistilor nu are limita, dar asta nu e o surpriza, si de acolo vine si tupeul unei motiuni dupa o luna.

psdisti sunt criminali periculosi a caror spitale tot iau foc si hoti nesimtiti, cazuri penale iar voiculescu e primul om care are idee ce trebuie facut administrativ in sanatate.

tot ce a zis pana acum are sens si va face reforma oricat urla psdistii. hotii si criminalii vor ajunge in puscarie iar sistemul de sanatate va evolua. dar jigodismul psdist va continua cat vor fi tolerati

@MaronulRed 15:54

- corect , trebuia sa stabilesti tu , care coabitezi excelent cu aceasta meteahna ! 😫

 

TU coabitezi excelent cu aceasta meteahna

Bineinteles comunista tovarase Niciolae!!!
Metehnele comuniste sunt greu de uitat!!!!

@DUTTY, se chiama deformatzie profesionala.

nu meteahna.

@Porcule, Sorina Pintea e economist.

Nu inteleg de ce trebuie sa minti. A terminat 4 ani la ASE si atat. Ce medic, ce stampila, ce parafa? Asa se minte la PSD?

@Tont-la-vale se pravale 16:08

"Tie- fomică?"

Foarte simplu

Pentru mafiotii PSD Sorina Pintea era doctor deoarece stia sa numere pana la 10 ! Un lucru destul de rar printre mafiotii PSD !

Nu am vazut pana acum un PSD-ist cinstit, cu caracter si drept

Astia sunt cei care au furat sanatatea 30 de anii si acum striga hotiiiiii. Greata imi este cand vad PSD-isti spurcati si nesimtiti....nu cred ca ai ceva mai josnic pe lumea asta decat sa fi PSD-ist.

 

Cum așa?

Poftiti la iasi sa ii vedeti pe liberalii cinstiti Fenechiu, Adomnitei, Chirica, Alexe si mai toti din gasca lor.

Da, domne, are dreptate pesedeii cu lotiunea

impotriva lu' Voiculescu! A văzut careva fun mort in cele opt spitale regonale făcute de pesedei?
Ă?
Numa' Voiculescu ie de vină că a murit oameni la Matei Bals si prin alte părti.

PSD Gropar

PNL CRIMINAl, mafia care a condamnat la moarte zeci de mii de cronici care nu au putut avea parte de asistenta medicala in 2020.

 

@Tont-la-vale se pravale 15:24

"PNL CRIMINAI"

 

Zatcotoarbacomunista!!!!

.

cata pretentie poti

avea din partea unui mucegai politic.Ai auzit sau citit,psd,intelegi totul din cele trei litere.

 

@Tont-la-vale se pravale 16:09

- de curiozitate : te-ai gandit sa te sinucizi !?? 😂

 

ca de obicei ai intzeles prost

UH OH IH EH AAAAAAH

@pULAKE 21:39

- mi se pare mie sau simulezi un orgasm cu pretinu' tont la vale !? grija mare cu BTS de PSD. 🤣

La inceput, cand Voiculescu dorea sa candideze pentru primaria

capitalei, omul mi se parea corect si interesant.
Dupa ce a inceput sa bata din piciorus la Nicusor, care nu l-a numit suficient de repede, Voiculescu a inceput sa scada in ochii mei.
Iar acum cand s-a dovedit un simplu aparatchik usr-minus, nu mai am pentru el nici o simpatie. Ca sa nu mai vorbesc desprea familia sa, in care, vrem-nu vrem, a crescut cu un tata Securist...

Dar asta nu inseamna ca am vreo simpatie pentru Ciuma Rosie, oricare ar fi Kondukatorul lor! Imi pare doar rau ca nu aveti inca o clasa politica de calitate, pentru care interesele oamenilor sunt prioritare intereselor personale sau de partid. Nu aveti inca aceasta scoala a vietii politice, ceea ce va handicapeaza de cel putin 3 decenii. Numarul de diplome si calitatea lor nu fac dintr-un inginer, arhitect sau doctor un politician de anvergura internationala si reputatie nationala.

 
 

Sa nu uitam de veteranu niciolaeDANCILOV

caci am comite un imens sacrilegiu.

Tov. Dancilov, fosila aflata intr-un stadiu de semidescompunere dar totusi mai dfkza cu tarie expunandusi cu mandrie pe forum realizarile intestinale, indiferent de starea de agregare a acestora (lichida sau solida).
El are un intreg muzeu in fundu curtzii cu lucrarile de arta duodenala realizate in timpu vetzii. Acest loc e tzinut secret caci sunt multzi asemenea lu tarfard care saliveaza la astfel de muzee in aer liber.

Foarte simplu

Este vorba despre cauza si efect !
Cauza acestei clase politice de "low quality" este mafia PSD care inca din 1990 a impins intentionat Romania spre dezastru pregatind un teren perfect in care politicienii pot fura fara sa li se intample nimic !
Evident ca celelalte partide au mers pe acelasi drum (efectul) deoarece nu s-a nascut inca in lumea aceasta un politician care sa nu fure daca are toate conditiile sa poata fura !
Insa principalii vinovati pentru aceasta situatie sunt mafiotii PSD impreuna cu criminalul bolsevic Ion Iliescu, creatorul mafiei PSD !
In acest moment parca suntem intr-o scena de film din al doilea razboi mondial, intr-un orasel pus la pamant de bombardamente in care oamenii alearga nauciti de colo colo nestiind ce li se intampla si ce sa faca mai intai!
Cam asta este imaginea Romaniei dupa 30 de ani criminali in care mafia PSD a fost vioara intai!

 

psd partid de loaze....unde sunt spitalele...cum mintea nemernicul

de dragneal si se jura ca el dragnea va face si va drege...unde sunt cele 8+1 spitale??? fira si toata gasca mafioata a psd????Daca alianta de-acu vrea sa-i ingraope mai bine se apuca de concretizat planuri ca asta are nevoie populatia...

 

Fah hoetzi, ce program zici cai tu la munca acolo in Kanada?

Vad ca ai timp berechet sa lingi tastele pe z.c.
Sau esti la volan si conduci pe autoband cu 8 benzi. Fah chiparoaso poa sa aiba si 10 benzi autostrada, da nu vezi fah ca ESTI PE CONTRASENS! Dejtele alea ridicate de colejii de trafic nu inseamna invitatzie la cina!

@pULAKE 20:40

-imi pare rau ca nu pot contribui la sigurantza ta alimentara , da' potzi lua legatura cu tont la vale se pravale in closetu' cu sarmale ! s'aveti pofta !🤣

Zatinapoiingrajdcomunistimputit!!!!

.

ia uitati la dancilov cum saliveaza cand imi vede

GOGONELELE


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor