Ce au discutat la telefon Ciolacu si Citu. Liderul PSD a spus tot

Duminica, 16 Mai 2021, ora 21:57
3842 citiri
Ce au discutat la telefon Ciolacu si Citu. Liderul PSD a spus tot
Liderul PSD Marcel Ciolacu sustine ca a discutat cu premierul Citu despre PNRR

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat ca in convorbirea telefonica avuta recent cu premierul Florin Citu, la initiativa acestuia, convorbire care a durat "maxim un minut", au stabilit ca luni vor discuta pentru a decide data si locul in care va avea loc intalnirea pe tema Planului National de Redresare si Rezilienta.

Liderul PSD a reafirmat decizia partidului pe care il conduce de a intra in greva parlamentara in situatia in care guvernul nu va prezenta in Parlament varianta cu care va merge la Bruxelles.

Ciolacu a reluat duminica seara, la Antena3, afirmatia potrivit careia Florin Citu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), liderul social-democrat sustinand ca acest gest este consecinta solicitarilor adresate in acest sens premierului de catre comisarii europeni.

Marcel Ciolacu a povestit, duminica seara, intr-o emisiune televizata, ca a fost contactat de catre premierul Florin Citu pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discutia a durat "maxim un minut".

"A fost o discutie foarte scurta. (...) Ca urmeaza sa fiu contactat si sa avem o discutie in cursul acestei saptamani. Presupun ca acest telefon a fost in urma discutiilor avute de domnul Citu la Bruxelles. (...) Nu am intrat in detalii, a ramas ca vom sta de vorba. Apelul a fost in urma cerintelor comisarilor europeni si a presedintei Comisiei (Comisiei Europene - n.r.). a ramas ca ne vom vedea sa stam de vorba vizavi de Planul National de Redresare si rezilienta", a afirmat Ciolacu la Antena 3.

""A ramas ca ne vom vedea sa stam de vorba vizavi de PNRR. A ramas ca maine stam de vorba si stabilim data intalnirii si locatia unde ne vom intalni", a adaugat liderul PSD.

Presedintele PSD a mentionat ca spera ca luni sa "stabileasca principiile si mecanismele" PNRR, dupa care va trimite "specialistii" sa discute cu cei care lucreaza la PNRR.

Marcel Ciolacu a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca nu a mai avut pana in prezent o discutie ca premierul, in calitate de lider al principalului partid de opozitie.

"Eu ma intreb, AUR-ul de ce nu este invitat la aceasta discutie: In toate statele exista discutii cu toate formatiunile", a mai afirmat Ciolacu.

In acest context, el a reafirmat decizia PSD de a intra in greva parlamentara daca PNRR nu va fi prezentat Legislativului.

"Este exclus sa nu vina cu el in Parlament. Eu am anuntat foarte clar: Daca se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fara sa fie prezentat, sa avem o discutie serioasa pe principii si pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra in greva parlamentara", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat ca una dintre cerintele PSD este aceea ca autostrada Moldovei sa fie finantata prin acest plan.

Simion, acuzații grave spre Ciolacu privind interdicțiile de a intra în Moldova și Ucraina: ”Minte poporul român cu nerușinare”
Simion, acuzații grave spre Ciolacu privind interdicțiile de a intra în Moldova și Ucraina: ”Minte poporul român cu nerușinare”
Liderul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor George Simion l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că a „'minţit cu neruşinare poporul român”, atunci când a „reciclat”...
Efectele plafonării prețurilor alimentelor de bază: ”Inflația este la jumătate, nu a existat penurie”
Efectele plafonării prețurilor alimentelor de bază: ”Inflația este la jumătate, nu a existat penurie”
Stabilirea unor plafoane pentru adaosurile la produsele alimentare, măsură introdusă la inițiativa PSD în 2023, a dus la stabilizarea prețurilor, în condițiile în care și inflația a...
#marcel ciolacu, #Florin Citu, #PNRR, #telefon, #discutie telefonica , #stiri politice
Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
Orice ciocirlan se pricepe la cheltuit banii pe functionari.