Dan Barna, despre dosarul care il vizeaza: "In acel dosar sunt argumente undeva intre absurd si ridicol, nu am niciun fel de ingrijorare"

Marti, 18 Mai 2021, ora 23:05
1977 citiri
Dan Barna, despre dosarul care il vizeaza: "In acel dosar sunt argumente undeva intre absurd si ridicol, nu am niciun fel de ingrijorare"

Vicepremierul Dan Barna considera ca situatia generata de trimiterea la DNA a unor documente privind proiectele pe care le-a derulat pe fonduri europene este una "derizorie si ridicola".

Barna spune ca trimiterea la DNA de catre Departamentul de Lupta Antifrauda a unor documente privind afacerile in care a fost implicat, nu il incurca "deloc" in lupta pentru sefia USR-PLUS, el aratand ca "este o decizie a colegilor, in cele din urma".

"Eu, stiind ca in acel dosar sunt argumente undeva intre absurd si ridicol, nu am niciun fel de ingrijorare si le-am transmis asta si colegilor mei. Sunt foarte linistit ca decizia pe care o vom lua impreuna, ca partid, va fi cea mai buna, asa cum s-a intamplat din 2016 incoace. Deci lucrurile sunt foarte simple, faptul ca, in sfarsit, acea verificare e trimisa la DNA este un lucru pe care eu l-am cerut din 2019, de cand a fost acea autosesizare magica in urma unui articol de presa. Faptul ca a durat doi ani de zile ca sa se constate ca trei documente nu au fost semnate fata in fata e o chestiune de dezbatut de catre media, sa spun, nu ma pronunt. E foarte bine ca lucrurile se incheie si ca exista un orizont de finalizare a unui demers al statului care a consumat enorm de multa energie, au fost sute de oameni chemati la declaratii", a afirmat Dan Barna, marti seara, la B1 Tv.

Acesta a reafirmat ca ceea ce se intampla este "derizoriu si ridicol", completand ca asteapta o rezolutie din partea DNA pe acest subiect "cat mai repede".

Barna a adaugat ca "este reactivata aceasta linie de comunicare publica" in ceea ce il priveste, periodic, "in apropierea unor momente electorale".

Coordonatorul Fara penali in functii publice

Vicepremierul Dan Barna a facut din nou precizari, miercurea trecuta, cu privire la notele de constatate intocmite de catre DLAF care l-ar viza si a precizat ca a solicitat oficial sa fie informat cu privire la acestea, insa i s-a raspuns ca va fi informat "in termenul legal". Barna afirma ca, din media, a primit cateva bucati din nota de constatare care l-ar viza si, potrivit acestor documente, i se reproseaza ca intr-unul dintre proiectele europene, trei dintre formularele pentru recrutarea beneficiarulor nu au fost completate fata in fata. Vicepremierul sustinea ca nu exista niciun fel de suspiciune de abuz in serviciu in ceea ce-l priveste.

"Sunt coordonatorul campaniei nationale Fara penali. Nu trebuie sa aveti nicio indoiala ca, in situatia in care vorbim de o urmarire penala demarata impotriva mea, nu voi ezita nicio clipa sa fac ceea ce e de facut", adauga Barna.

Potrivit G4Media, Departamentul de lupta antifrauda (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA in legatura cu "presupuse fapte de natura penala comise in contextul implementarii unor proiecte finantate din fonduri europene"

Citeste si:
Dosarul achitării lui Ionuț Negoiță de la Dinamo: DNA nu s-a uitat cu atenție în acte, iar inculpații n-au „dosit” nimic MOTIVARE
Dosarul achitării lui Ionuț Negoiță de la Dinamo: DNA nu s-a uitat cu atenție în acte, iar inculpații n-au „dosit” nimic MOTIVARE
Ionuț Negoiță, fost acționar al Dinamo, precum și practicienii în insolvență și administratorul special al SC Dinamo 1948 SA au fost achitați în primă instanță deoarece n-ar fi ascuns...
Fost șef din Poliția Brașov acuzat că a anunțat un suspect dintr-un dosar DNA că este filat
Fost șef din Poliția Brașov acuzat că a anunțat un suspect dintr-un dosar DNA că este filat
Fostul şef al Biroului surse umane de informaţii şi investigaţii din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Dorin Rotaru, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat...
Comentarii
DAN-795
rank 5
ABSURD SI RIDICOL , plangeri tipic bolshevice , singurile produse de
MacGigi
rank 5
Barna slalomeaza intre "undeva intre absurd si ridicol".