Preda: Geoana si Antonescu au sanse doar daca romanii vor un presedinte-marioneta

Duminica, 30 August 2009, ora 14:20
2040 citiri
Preda: Geoana si Antonescu au sanse doar daca romanii vor un presedinte-marioneta
Foto: arhiva

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda i-a atacat, duminica, pe contracandidatii lui Traian Basescu - Mircea Geoana si Crin Antonescu - despre a spus ca sunt marionetele unor grupuri de interese si nu vor fi in slujba poporului, asa cum o face actualul presedinte.

Preda a declarat intr-o conferinta de presa organizata la Buzau ca daca romanii isi doresc un presedinte care sa fie condus de moguli sau oameni grei, atunci Geoana si Antonescu vor avea sanse la alegerile prezidentiale.

"Ce fel de presedinte isi doresc romanii? Unul care sa fie condus de partide sau grupuri de interese? Atunci au sanse sa fie presedinte si Antonescu, condus de oameni de afaceri, de oameni grei, de Patriciu. Daca spun ca sunt de acord cu aceste ipoteze, atunci si Geoana este potential presedinte, pentru ca este condus de Vanghele, Hrebenciuc.

Dar daca romanii raspund la intrebarea ca isi doresc un presedinte care sa conduca el si sa vorbeasca in numele romanilor, atunci Traian Basescu este profilul presedintelui pe care romanii il vor alege", spune Preda.

"Imaginati-va o Romanie condusa de Geoana, pe care de fapt il conduce Vanghelie sau imaginati-va un Antonescu care inainte de a iesi la televizor sa spuna ceva romanilor, il intreaba pe Patriciu sau pe alti moguli: ce trebuie sa spun ca sa nu va supar. Iata intrebarile care se pun in asemenea confruntari electorale", a continuat Cezar Preda, vicepresedintele PD-L.

Oprescu, o simpla arma?

Liderul democrat-liberal a avut comentarii si la adresa primarului Capitalei, Sorin Oprescu, care tocmai si-a exprimat disponibilitatea de a intra in batalia electorala pentru Cotroceni.

Preda spera ca Sorin Oprescu sa nu fie o simpla arma a unora de a incurca socotelile electorale a partidelor.

"Ar fi jenant sa constat ca un candidat intra in batalia pentru presedintia Romaniei ca sa ajute un alt partid sau ca sa faca rau altui partid sau unor candidati. Ar fi dezonorant pentru Sorin Oprescu sa puna aceasta amprenta. Eu cred ca Oprescu este un om care isi va gandi concret de ce intra, care este scopul si il va spune oamenilor pentru ca este parte a programului pe care probabil il va prezenta.

Respect decizia fiecarui om, si a lui Sorin Oprescu, dar plec de la premisa ca intra in batalie pentru ca are ceva de facut dar nu ca sa faca rau vreunui partid sau candidat", a declarat Preda.

Acesta a subliniat insa ca nu isi face probleme in ceea ce priveste sansele lui Traian Basescu. "Atunci cand Traian Basescu isi va anunta candidatura, noi avem cel mai bun candidat", a spus Preda.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cezar Preda PD L, #Cezar Preda candidatura Basescu, #Cezar Preda Geoana Antonescu , #stiri politice
Comentarii