Cheltuielile si diurnele senatorilor, "la liber" pe Internet

Vineri, 08 Mai 2009, ora 15:32
1744 citiri
Cheltuielile si diurnele senatorilor, "la liber" pe Internet
Foto: Arhiva

Conducerea Senatului a decis in sedinta de marti, ca urmare a solicitarii IPP, sa fie facute publice, pe pagina de Internet, cheltuielile senatorilor cu privire la indemnizatii, diurne si deplasari, precum si cele referitoare la costurile intretinerii birourilor parlamentare.

"Lunar sa se comunice public ansamblul cheltuielilor facute de senatorii romani cu privire la cele doua activitati, activitati de indemnizatie, diurna si asa mai departe, si cea legata de cheltuielile pe birourile senatoriale, deci pe doua capitole. Cred ca este o formula care raspunde atat nevoii de transparenta si publicitate, cat si opiniilor exprimate in Biroul permanent la sedinta trecuta", a spus presedintele Senatului, Mircea Geoana, in sedinta din aceasta saptamana a Biroului permanent.

Geoana a explicat, ca la propunerea secretarului general al Senatului, Dan Vasiliu, se vor publica, initial, "cheltuielile agregate", urmand sa se decida "pe masura derularii, care sunt eventualii pasi urmatori pentru acest tip de subiect".

Camera Deputatilor a raspuns de asemenea la cererea IPP, miercuri, si a hotarat sa publice cheltuieile facute pentru fiecare deputat cu indemnizatiile, diurna, cazarea, transport, achizitii si intretinerea birourilor parlamentare.

Institutul pentru Politici Publice a cerut celor doi presedinti ai Camerelor, pe 16 aprilie, publicarea din oficiu a informatiilor detaliate referitoare la cheltuielile publice cu parlamentarii. IPP si-a exprimat in mai multe randuri nemultumirea fata de modul in care conducerea Parlamentului a tratat solicitarile Institutului referitoare la aceste cheltuieli.

"De cinci ani IPP este nevoit sa actioneze in instanta Camera si Senatul pentru acces la informatii despre cheltuielile cu parlamentarii. Cand instanta a dat dreptate IPP, Senatul si Camera au cerut bani Institutului pentru copii dupa documentele contabile pe care le-ar fi putut trimite electronic.

Multe copii au fost ilizibile sau intentionat incomplete pentru a demobiliza asemenea idei ale membrilor Institutlui", se arata in textul solicitarii IPP.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#cheltuieli diurne senatori, #cheltuieli senatori site, #cheltuieli buget Senat , #stiri politice
Comentarii
R
Radu Buricatu
rank 1
scurt si la obiect tovarasi: PUBLICATI ADRESA ! Asteptam sa vedem cit de profesionisti sunteti