Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine vrea sa fie presedintele PC?

Marti, 23 Februarie 2010, ora 17:19
2801 citiri
Cine vrea sa fie presedintele PC?
Foto: Arhiva

Conservatorii urmeaza sa-si aleaga noua conducere a partidului in cadrul unui Congres ce se va desfasura duminica, ocazie cu PC va adopta si documentul privind pozitia partidului fata de revizuirea Constitutiei.

Congresul PC va avea loc duminca, la Palatul Parlamentului, incepand cu ora 10.30.

Functia de presedinte, anterior detinuta de Daniela Popa, este vizata de catre Daniel Constantin (foto), fost director al APIA si de Petru Marginean, liderul filialei din Hunedoara si membru fondator al partidului.

Totodata, exista si 20 de candidaturi depuse pentru cele sapte posturi de vicepresedinte. "Vrem sa stabilim anumite strategii de imagine si pentru alegerile locale din 2012. Tot atunci ne vom asuma un document elaborat de catre o comisie a PC privind reforma constitutionala si modificarile ce trebuie aduse Legii electorale", a anuntat deputatul PC Bogdan Ciuca.

Conservatorii sustin ca sunt necesare clarificari ale textului legii fundamentale astfel incat sa se se recurga atat de frecvent la arbitrajul Curtii Constitutionale, printre ele fiind situatia in care presedintele nu accepta desemnarea unui prim-ministru sau a unui ministru. O alta modificare preconizata este introducerea in Constitutie a institutiei de europarlamentar. Documentul vizeaza si restrangerea dreptului Guvernului de emite ordonante de urgenta sau de a se opune aplicarii unei legi, prin ordonante de amanare a aplicarii sau prin tergiversari in elaborarea normelor de aplicare.

Nu in ultimul rand, PC sustine introducerea incompatibilitatii intre functia de parlamentar si cea de ministru. "Fara aceasta incompatibilitate nu putem vorbi de o separare reala a puterilor in stat. De regula, portofoliile ministeriale sunt detinute de lideri ai partidului. Vreau si eu sa-l vad pe parlamentarul care initiaza ceva impotriva propriului sefi de partid", a motivat Ciuca demersul partidului sau.

PC mai sustine si instituirea unui regim clar al migarii politice a parlamentarilor astfel incat majoritatile initiale sa nu fie pericilitate de traseism. Conservatorii vizeaza si modificarea Legii electorale in sensul interzicerii exprese a organizarii unui referendum in zi de alegeri, indiferent de tipul acestora.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#congres PC 2010, #candidati presedintie PC, #Daniel Constantin PC, #Partid Conservator congres , #stiri politice