Citu, despre numirea si demiterea lui Marian Murgulet in doar doua zile: Decizia a venit in urma unor informatii pe care le-am primit

Joi, 24 Iunie 2021, ora 16:45
2550 citiri
Citu, despre numirea si demiterea lui Marian Murgulet in doar doua zile: Decizia a venit in urma unor informatii pe care le-am primit
Citu spune ca a aflat o anumita informatie despre Murgulet, dar ca nu este una publica FOTO Facebook/ Marian Murgulet

Intrebat despre numirea si demiterea lui Marian Murgulet din functia de secretar de stat la Ministerul Cercetarii, in decursul a doar doua zile, premierul Florin Citu a afirmat ca aceste numiri sunt politice, insa isi va rezerva dreptul sa aiba o alta opinie decat ce a fost decis in Biroul Politic National al PNL, atunci cand o numire nu reprezinta Guvernul.

El a adaugat ca a revenit asupra hotararii cu privire la numirea lui Murgulet atunci cand a aflat o anumita informatie despre care a precizat ca nu este una publica.

"In primul rand aveti o informatie gresita. Nu acordul BEX este, se face acordul BPN. In acelasi timp, numirile acestea sunt politice. Eu am spus de fiecare data ca imi voi rezerva dreptul atunci cand o numire, chiar daca a trecut de BPN, nu este o numire care ne reprezinta ca Guvern sa am o alta opinie fata de BPN. Si au fost mai multe situatii. Iar aici cum am aflat o informatie care mergea in aceasta directie, am revenit asupra deciziei. Sunt foarte ferm in ceea ce priveste oamenii care vin si pe care ii numesc in Guvern. Daca as fi avut informatia in momentul respectiv asi fi facut numirea", a afirmat Florin Citu, intrebat de ce a revenit asupra deciziei privind numirea lui Marian Murgulet si daca a avut acordul in BEX al PNL cand a facut aceasta numire in functia de secretar de stat.

Chestionat despre ce informatii este vorba care l-au facut sa revina asupra deciziei in ceea ce il priveste pe Murgulet, premierul a raspuns: "Este o informatie care mi-a venit dupa aceea. Multe informatii nu sunt publice, sa stiti. Fac verificari pentru toata lumea. Unele informatii sunt publice".

Intrebat daca a primit un telefon in acest sens de la seful statului Klaus Iohannis, prim-ministrul Florin Citu a replicat. "Nu am primit vreun telefon de la presedinte".

Marian Murgulet a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Cercetarii la o zi de la numirea in functie, potrivit deciziei publicate miercuri in Monitorul Oficial. Surse din PNL au afirmat, pentru News.ro, ca numirea sa nu a avut acordul BEx si nici nu a fost supus unei verificari prealabile.

Decizia numirii lui Marian Murgulet ca secretar de stat in Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, condus de Ciprian Teleman, a fost publicata marti in Monitorul Oficial.

Miercuri, in Monitorul Oficial, a fost publicata decizia de eliberare a sa din functie.

Quarterly Report - Editia 4

Reacție după decesul legendarului Birtalan, de trei ori cel mai bun handbalist al lumii: ”Un uriaș s-a transformat în stea”
Reacție după decesul legendarului Birtalan, de trei ori cel mai bun handbalist al lumii: ”Un uriaș s-a transformat în stea”
Un uriaş s-a transformat în stea, a scris Comitetul Olimpic şi Sportiv Român într-un mesaj în social media, după decesul marelui handbalist Ştefan Birtalan, la 75 de ani. "E legendă......
Jennifer Lopez, prima reacție despre divorțul de Ben Affleck: ”Poți mai mult!” VIDEO
Jennifer Lopez, prima reacție despre divorțul de Ben Affleck: ”Poți mai mult!” VIDEO
Speculaţiile privind separarea dintre Ben Affleck şi Jennifer Lopez continuă peste Ocean, iar celebra actriță a avut și o primă reacție pe marginea subiectului. Artista de origine...
#Florin Citu, #reactie, #demitere, #secretar de stat , #stiri politice