Ziare.com

Clasa politica, somata sa revizuiasca Codul fiscal si Legea sponsorizarii

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 19:02

   

Clasa politica, somata sa revizuiasca Codul fiscal si Legea sponsorizarii
Organizatiile nonguvernamentale cer clasei politice, printre altele, revizuirea Codului fiscal si a Legii sponsorizarii, precum si introducerea unor facilitati fiscale pentru persoanele fizice care fac donatii, astfel incat acestea sa-si poata dezvolta activitatea si sa fie mai vizibile.

ONG-urile mai cer acordarea de subventii, simplificarea contabilitatii asociatiilor, recunoasterea calitatii serviciilor oferite de acestea, incurajarea sponsorizarilor cu 2% din impozitul pe venit si transferarea unor activitati guvernamentale catre sectorul neguvernamental.

Asteptarile societatii civile de la clasa politica au fost rezumate in cadrul unui chestionar pe care Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) l-a adresat reprezentantilor ONG-urilor romanesti.

Potrivit unui raport despre finantarea organizatiilor societatii civile, realizat de FDSC si de Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale, in Romania exista 7.000 de ONG-uri active.

Majoritatea acestora actioneaza in domeniul social, iar numarul celor care au beneficiat, anul trecut, de bani de la buget a fost de ordinul sutelor, mai putin de 10% din totalul lor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PE CAND SI .......

Dreptul cetateanului de R A N D in a propune si solic ita drepturi de reducere de impozite taxe etc,astfel ca bugetul personal si familial sa asigure acoperirea tuturor cheltuelilor si sa-i ramana o mica economie pentru zile N E G R E , a s a cum vor toate ONG-urile ,societastile si C A P I T A L I S T I I ROMANI?
Pe acestia cine-i mai protejeaza , sau ei au numasi o b l i g a t i a de a platii la b u g e t ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor