Cluj-Napoca: Femeile din politica se rafuiesc prin ANI

Marti, 12 Mai 2009, ora 21:07
963 citiri
Cluj-Napoca: Femeile din politica se rafuiesc prin ANI

Un membru in Consiliul Local Cluj-Napoca, Nicoleta Niculescu (PD-L), a anuntat marti, in cadrul unei sedinte a forului, ca a sesizat Agentia Nationala de Integritate (ANI) in legatura cu colega sa liberala Steluta Cataniciu, care s-ar afla in conflict de interese.

Potrivit Nicoletei Niculescu, Steluta Cataniciu, de profesie avocat, ar fi reprezentat Societatea Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica SRL in instanta intr-un proces cu Primaria Cluj-Napoca si nici nu si-a completat declaratia de interese.

"D-na Steluta Cataniciu se afla intr-un vadit conflict de interese, iar acesta este realizat prin desfasurarea in paralel a profesiei de avocat avand ca si clienti societati comerciale care desfasoara relatii de afaceri sau chiar litigii pe rolul instantelor cu Primaria Cluj-Napoca", mentioneaza Nicoleta Niculescu in sesizarea catre ANI.

Potrivit acesteia, Steluta Cataniciu nu doar ca ar fi reprezentat in instanta Societatea Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica SRL, desi avea proces cu Primaria Cluj-Napoca, insa ar fi participat, in luna aprilie, la votul privind un proiect de hotarare, prin care societatii mentionate i s-a prelungit contractul de asociere pe spatiu.

Nicoleta Niculescu sustine ca Steluta Cataniciu a semnat carnetele cu contracte de asistenta juridica, carnetele de imputerniciri avocatiale, iar in contabilitatea cabinetului sau de avocatura se regasesc facturi emise de firma mentionata, precum si dovezi ca banii ar fi fost incasati.

Mai mult, consilierul local al PD-L a cerut ca si Consiliului Local Cluj-Napoca sa sesizeze organele ceompetente si sa fie anulate toate hotararile la care a participat Cataniciu.

"Solicit sa fie constatata nulitatea de drept a tuturor hotararilor la votul carora a participat Steluta Cataniciu, suspendarea si, ulterior, incetarea mandatului de consilier a d-nei Cataniciu, precum si sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj privind comiterea infractiunii de fals in declaratii", a afirmat Nicoleta Niculescu.

Steluta Cataniciu nu a comentat acuzatiile in plenul sedintei Consiliului Local. Ea a declarat, ulterior, presei ca, fiind acovat, cunoaste legile si nu se afla in stare de incompatibilitate si nici de conflict de interese.

Viceprimarul Radu Moisin, presedintele de sedinta, a cerut Serviciului juridic al municipalitatii un raport cu privire la situatia consilierului Steluta Cataniciu.

Cu cât poate să închirieze un român o locuință cu o cameră: ”Știați că nu locuim în Monaco? V-ați stricat la cap...”
Cu cât poate să închirieze un român o locuință cu o cameră: ”Știați că nu locuim în Monaco? V-ați stricat la cap...”
Un anunț de închiriere din Cluj-Napoca a stârnit valuri pe rețelele sociale și a fost preluat în presa locală. Astfel, conform Știridecluj.ro, apartamentul de 40 mp este situat în zona...
Viața la bloc în România: ”În legătură cu zgomotele pe care le faceți seara și dimineața. Înțelegem că trebuie să vă simțiți bine...”
Viața la bloc în România: ”În legătură cu zgomotele pe care le faceți seara și dimineața. Înțelegem că trebuie să vă simțiți bine...”
O situație neplăcută cu care se confruntă o persoană din Cluj-Napoca a fost relatată în presa locală. Astfel, conform Stiridecluj.ro, locatarii unui bloc din Mănăștur au rămas fără...
#ANI sesizare, #Cluj Napoca, #Nicoleta Niculescu, #Steluta Cataniciu , #stiri politice