Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, uns la cârma companiei

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 17:25
7870 citiri
Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, uns la cârma companiei
Mariana Ioniță a fost păstrată de Cătălin Drulă la șefia CNAIR, deși fusese numită de Ludovic Orban FOTO Facebook/ Mariana Ioniță

Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost director în companie și, începând din august 2021, consilier al premierului Florin Cîțu pe probleme de infrastructură, scrie Hotnews.ro.

Cine este Cristian Pistol noul șef al CNAIR

Debarcarea lui Ioniță de la CNAIR vine la scurt timp după ce consiliul de administrație al companiei a fost schimbat complet, la doar câteva zile după ce ministrul Cătălin Drulă și-a dat demisia.

La șefia CA, se află acum Bogdan Pascu, fost deputat în partidul Umanist, formațiunea politică controlată de Dan Voiculescu, și fost președinte al Fundației Umaniste „Dan Voiculescu”. Pascu a mai fost consilier de stat în cabinetul Vioricăi Dăncilă.

Cristian Pistol și Bogdan Pascu, noii șefi numiți politic de guvernul Cîțu în fruntea CNAIR

Cine este Bogdan Pascu, noul șef al CA

Bogdan Pascu a fost și director general la firma de proiectare Consitrans, firmă ce are mai multe contracte în derulare chiar cu CNAIR.

Bogdan Pascu a fost deputat PUR, Partidul Umanist din România, partidul înființat de Dan Voiculescu, în legislatura 2004-2008. Tot atunci Pascu a fost ministru în cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, Bogdan Pascu a fost și președinte al fundației Umaniste „Dan Voiculescu”.

La bază inginer mecanic, Pascu a absolvit studii postuniversitare la ASE și un MBA în anii 1999-2000 cu specializarea finanțe.

Unde va pleca Mariana Ioniță

După înlocuirea de la șefia CNAIR, Mariana Ioniță se va întoarce Director la Direcția Reglementari Tehnice și Autorizații de Construire din Ministerul Transporturilor.

Mariana Ioniță a fost numit director general în februarie 2020, pe vremea guvernului condus de Ludovic Orban.

În mandatul ei numeroase lucrări au fost deblocate, iar implementarea unor proiecte a fost accelerată. În același timp, instituția a evoluat mult pe partea de transparență, dar și deschidere față de asociațiile din societatea civilă. La schimbarea guvernelor Ioniță a fost păstrată în funcție și pe perioada mandatului lui Cătălin Drulă la Transporturi.

În timpul mandatului Marianei Ioniță au fost inaugurați 60 de kilometri de autostradă în 2020, iar în 2021 rămân cu șanse de deschidere alți circa 78 de kilometri de autostradă sau drum expres.

Numeroși oameni implicați în domeniu o consideră pe Mariana Ioniță o profesionistă desăvârșită, cu studii de specialitate și experiență bogată în domeniu.

Prezența ei în media în timpul mandatului a fost extrem de discretă, Ioniță concentrându-se pe responsabilitățile funcției.

De altfel, Ioniță s-a implicat activ și în promovarea studiilor superioare în domeniul infrastructurii, în tentativa de a reface corpul de ingineri de construcții din România.

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...