CNSAS: Laszlo Tokes nu a colaborat cu Securitatea

Marti, 06 Noiembrie 2007, ora 19:20
1158 citiri
CNSAS: Laszlo Tokes nu a colaborat cu Securitatea

Candidatul independent pentru Parlamentul European (PE) Laszlo Tokes (foto) nu a colaborat cu Securitatea, fiind doar urmarit de organele represive ale regimului comunist, au anuntat, marti, surse din Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), transmite NewsIn.

Tokes, candidat independent pentru Parlamentul European, a fost verificat de CNSAS ca urmare a unui demers potrivit caruia toti candidatii inscrisi in cursa pentru Legislativul european sunt controlati.

Tot marti, CNSAS a decis ca Doru Giugulea ar fi fost ofiter al fostei Securitati si si-ar fi inceput cariera de "turnator" pe cand profesa ca ghid turistic, potrivit acelorasi surse. Doru Giugulea, in prezent presedinte al comisiei de integritate al PSD Bucuresti, a demisionat in urma cu aproape doua luni din CGMB, ca urmare a unei decizii PSD Bucuresti in acest sens, care si-a retras toti consilierii denuntand coruptia primarului general, Adriean Videanu.

In urma cu aproape o luna, Colegiul CNSAS a dat verdictul de necolaborare cu Securitatea in cazul fostului ofiter DIE Daniel Daianu, aflat pe locul doi pe lista PNL pentru PE.