Codrut Seres si Damian Florea, posibili candidati la sefia PC

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 17:28
1819 citiri
Codrut Seres si Damian Florea, posibili candidati la sefia PC

Codrut Seres, Daniel Constantin si Damian Florea sunt numele vehiculate in PC pentru candidatura la sefia partidului, in conditiile in care actualul presedinte al formatiunii, Daniela Popa, va deveni membru in Consiliul CSA, functie incompatibila cu cea politica, potrivit unor surse din PC.

Codrut Seres a fost ministru al Economiei si Comertului in Guvernul Tariceanu si parlamentar PC. In prezent ocupa functia de secretar general al PC.

Daniel Constantin a fost director general al APIA in intervalul aprilie-octombrie 2009. Potrivit unor surse politice, Constantin ar putea candida si in colegiul 19 din sectorul 4, care va ramane vacant in conditiile in care Daniela Popa, parlamentar care reprezinta acest colegiu, devine membru CSA. Potivit acelorasi surse, conservatorii incearca sa impuna un candidat propriu in colegiu, ca si la alegerile parlamentare din 2008, si nu din partea PSD, parlamentarul ales urmand sa reprezinte alianta PSD-PC.

Damian Florea este deputat la al doilea mandat. Intre 1990-2004 a fost membru al FSN, FDSN, PDSR, PSD, iar din 2004 este membru al PC. Intre 2003 si 2004 a fost secretar general la Agentia Nationala pentru Sport, iar intre 2001 si 2003 - secretar general la Ministerul Tineretului si Sportului.

Damian Florea a negat insa, intr-o declaratie pentru NewsIn, ca ar fi interesat de candidatura.

Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC, al carui nume a fost vehiculat in presa pentru candidatura la sefia partidului, a declarat pentru NewsIn ca nu este interesat de functie.

Comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului i-au avizat favorabil pe Dan Constantinescu (PNL) si pe Daniela Popa (PSD+PC), ca membri in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Avizele pentru cei doi noi membri au fost acordate in conditiile in care mandatul Aureliei Cristea si cel al lui Dan Constantinescu au expirat.

Legea prevede ca functia din CSA este incompatibila cu cu orice alta functie politica, implicit si cu statutul de parlamentar. Astfel, Daniela Popa ar urma sa-si dea demisia si din functia de deputat, urmand a fi organizate alegeri anticipate in colegiul uninominal 19 din sectorul 4.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: rNews