Ziare.com

Armand Gosu in Revista 22: Cazul Pacepa, doar o dezbatere istoriografica?

de
Marti, 06 August 2013, ora 18:39

   

Armand Gosu in Revista 22: Cazul Pacepa, doar o dezbatere istoriografica?
Asistam de cativa ani la o ofensiva antioccidentala in Romania care se manifesta si prin recuperarea mitologiei national-comunismului.

Larry Watts nu este un simplu istoric interesat de Romania. D-l Watts este o persoana cu multe contacte in zona serviciilor secrete din Romania. Este un apropiat al generalului Ioan Talpes, nasul de cununie al istoricului de peste Ocean, casatorit cu o romanca. A fost chiar consilier la Cotroceni pe vremea lui Ion Iliescu, scrie Revista 22.

Larry Watts a fost nasul altui istoric, Kurt Treptow, condamnat la un moment dat pentru pedofilie, care gravita si el in jurul serviciilor de la Bucuresti. Potrivit presei, Larry Watts ar fi fost implicat in afacerea Matser, oficial NATO arestat, la cererea autoritatilor olandeze, in februarie 2003 pentru frauda, conspiratie criminala si spalare de bani in favoarea firmei Tender S.A. D-l Matser a fost consilier al secretarului general NATO George Robertson, pentru Europa de Est.

Citeste mai mult despre Cazul Pacepa, doar o dezbatere istoriografica? in Revista 22.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1243 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Restaurarea imaginii

na­tional-comunismului ceausist este o ibmecilitate fara margini. Nu stiu ce jocuri face dl Watts, dar romanii care sustin aberatii din acestea, fie ei si fosti securisti sau nomenclaturisti, dovedesc ca nu au inteles nimic din revolta de acum 25 ani si ca nu-si iubesc propriul popor. Nimeni nu se poate considera patriot daca isi uraste sau desconsidera proprii concetateni.

 

 

ceea ce se intimpla in Romania este o facatura de democratie....

....este o teapa data occidentalilor de fosta securitate.Deci care 'ofensiva'?!!!Totul merge uns,,nu-i nevoie de nici o ofensiva.

 

 

Un mic truc de procedura legala

Cine-si schimba fizionomia si amprentele nu mai poate dovedi legal in nici o instanta ca este persoana anterioara

Altfel orice batranel emigrat in America si trecut de 80 de ani poate pretinde ca el este adevaratul Pacepa

 

 

Ce-am avut si ce-am pierdut. Fără băscălie!

Vorbe si iar vorbe insiruite fără logică, fără referire la ce interese aveau si au romanii obisnuti!
Eu vreau să pun doar cateva intrebări retorice:
1. Unde-i lovitura de gratie data lui Ceausescu si comunismului de catre Pacepa, daca de la fuga lui in Occident pana in 1989 au trecut peste 11 ani nu chiar asa derai pentru Ceausescu?!
2. La cate zeci de milioane de dolari se ridica pierderile (ale Romaniei, nu ale lui Ceausescu!) prin retragerea/inlocuirea grabnica si totala a spionilor industriali si militari romani din intreaga lume impusa de posibila lor demascare de catre seful Pacepa ajuns la americani?
3. Cum poate cineva sa ceara compensatii materiale si morale, precum si pensie de la statul caruia i-a provocat enorme pagube materiale?!
4. Cat de rau i-a fost lui Pacepa personal sub comunisti, daca cerea (prin intermediul unui turnator al Securitatii - Sorin Rosca Stanescu) sa i se restituie tablouri si alte bunuri in valoare de milioane de dolari, odata cu pensia si gradul de general?!
5. Daca gradul de general i-a fost acordat de Ceausescu, de ce ar fi trebuit sa i-l dea Iliescu inapoi?!
6. Care-s meritele mult trambitatei carti "Orizonturi rosii" care contine doar "informatii" pe care le stiau toti romanii care umblau cu ochii deschisi prin viata si de asemenea toate ambasadele din Bucuresti?! Stiute doar de catre Pacepa raman poate secretele de alcov, interesante doar pentru cititorii actuali de Cancan, Click si Libertatea, cu care acest personaj a incercat sa-si condimenteze banalitatile...
7. Daca Pacepa este asa de pretios pentru daramarea comunismului, cum se face ca americanii n-au bindisit sa-i dea ei o recompensa, o pensie si un grad si l-au impins/indemnat sa le ceara de la noi?!
8. Sau poate americanii ii pun pe romani sa manance *** si, pe deasupra, sa declare ca-i foarte... gustos?!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor