Un membru AUR cere "pedeapsa capitala" pentru 30 de intelectuali romani pe care-i acuza de "tradare de patrie": "Au facilitat devalizarea tarii"

Joi, 22 Aprilie 2021, ora 14:20
31584 citiri
Un membru AUR cere "pedeapsa capitala" pentru 30 de intelectuali romani pe care-i acuza de "tradare de patrie": "Au facilitat devalizarea tarii"
Cezar Victor Nastase, membru AUR FOTO: Cezar Nastase/ Facebook

Cezar Victor Nastase, membru al partidului AUR, a publicat pe pagina sa de Facebook o lista a "tradatorilor de tara", care ar trebui sa primeasca pedeapsa cu moartea.

"Tradatorii" sunt personalitati din societatea civila care au semnat o scrisoare deschisa catre liderii coalitiei de guvernare, prin care cereau sa intrerupa contactele cu AUR, scrie publicatia Investigatoria.ro.

Acesta a publicat o lista a "tradatorilor de tara" care au "facilitat devalizarea tarii si vanzarea activelor romanesti catre straini". Despre lista publicata, Nastase spune ca nu este completa, dar cert e ca, din punctul lui de vedere, cei care apar acolo sunt pasibili de a fi executati.

Printre cei enumerati pe lista respectiva se numara profesorii universitari Cristian Parvulescu, Alfred Bulai, Andrei Taranu, Adrian Miroiu, Iordan Barbulescu, dar si personalitati din presa si societatea civila, precum Rodica Culcer, Ruxandra Ivan sau Liviu Rotman. Lista contine, insa, peste 30 de nume si ea se completeaza inca, potrivit postarii lui Cezar Victor Nastase.

Membrul AUR isi incepe pledoaria cu ideea ca "daca s-ar putea reintroduce pedeapsa capitala, aceasta ar trebui aplicata in special cozilor de topor si tradatorilor de patrie".

"Atunci cand orice nebun ajunge sa se exprime public, intocmind, in delirul lui nationalist, liste de "tradatori", rezultatul nu poate fi altul decat liste de oameni care trebuie eliminati. Iata de ce, din nou si din nou, mi se pare ca trebuie sa invatam ce inseamna "nationalismul", "tradarea", "coruptia" si de ce spectrul "pedepsei capitale" este, de fapt, un indemn perpetuu la ura si la violenta", a scris pe Facebook Ciprian Mihali, unul dintre intelectualii pusi pe aceasta lista.

"Sint incintat de ilustra companie alaturi de care ma aflu amenintat cu moartea", a comentat cu ironie pe Facebook si profesorul Michael Shafir.

Toti cei care apar pe aceasta lista au semnat in luna februarie a acestui an o scrisoare deschisa catre liderii coalitiei, prin care le solicitau sa incheie orice dialog cu reprezentantii partidului AUR.

Scrisoarea care i-a suparat pe liderii AUR

Intr-o scrisoare deschisa adresata liderilor partidelor Coalitiei de guvernare, "intelectuali publici, militanti pentru drepturile omului, oameni din societatea civila, aparatori ai valorilor euroatlantice" isi exprima "ingrijorarea cu privire la deschiderea catre dialog aratata de membrii marcanti ai partidelor din coalitia de guvernare catre conducerea unui partid recent intrat in Parlamentul Romaniei, AUR".

Potrivit semnatarilor scrisorii, AUR este o formatiune politica "purtatoare a unui conglomerat ideologic nociv, de factura extremista", "un partid radical-populist, vehiculand teme fundamentaliste si nationaliste, cu revizitarea teoriilor conspirationiste, anti-globaliste si anti-individualiste, si cu personaje care raspandesc idei ale extremei drepte (...), care se exprima frecvent impotriva societatii liberale si a sistemului institutional de valori al democratiei liberale, nu poate fi un partener de dialog intr-o democratie".

"In ultimele saptamani, ministrii Educatiei, Justitiei si Sanatatii au discutat nestingheriti cu conducerea AUR. Atitudinea afisata de membri ai Guvernului Romaniei care, prin pozitionarea lor, respectiv deschiderea catre dialogul cu AUR, angajeaza intreg Executivul, este scandaloasa si inadmisibila. (...) Pastrand relatia cu AUR doar in conditiile stricte stipulate de legea fundamentala, coalitia de guvernare s-ar asigura astfel ca mentine un ' cordon sanitar' in jurul unei formatiuni periculoase pentru democratia noastra. Suntem convinsi ca, odata ce 'cordonul sanitar' ar fi spart, va fi aproape imposibil de reconstruit", sustin semnatarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Alianta pentru Unirea Romanilor, #stiri politica, #extremism , #stiri politice