Candidatii-afaceristi promit ca nu vor da pomeni electorale

Duminica, 19 Octombrie 2008, ora 12:51
1234 citiri
Candidatii-afaceristi promit ca nu vor da pomeni electorale

Candidatii-afaceristi promit la unison ca nu vor mitui alegatorii cu mancare sau petreceri populare si ca nu vor cheltui sume exorbitante in aceasta campanie.

Ei au declarat pentru NewsIn ca lucrul cel mai important este discutia de la om la om, sau, in termeni de PR, o campanie door-to-door.

Astfel, patronul Angst, Sorin Minea, candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor in acelasi colegiu din Ilfov cu premierul Tariceanu, se plange ca deja adversarii s-au grabit sa-l acuze ca va imparti alegatorilor mezeluri iesite din fabrica sa.

"Am fost acuzat ca voi imparti salam, nu o voi face!", a declarat el pentru NewsIn. Minea mai spune ca actiunile sale de campanie nu vor include "petreceri pastorale", cu mici si bere, sau concerte si "dansuri la bara", deoarece considera ca ar jigni electoratul.

Gigi Becali, presedintele PNG, candidat in colegiul 20 de deputati al Capitalei, din sectorul 5, promite si el ca nu va face pomeni electorale. Becali recunoaste insa ca eventuale binefaceri vor fi platite nu din fondurile de campanie, ci prin fundatia sa.

Robert Negoita, dezvoltator imobiliar si candidat al PSD pentru Camera intr-un colegiu din Teleorman, spune si el ca nu va organiza petreceri populare si ca strategia sa este cat se poate de simpla, o campanie door-to-door.

Pe de alta parte, majoritatea afaceristilor intervievati de NewsIn spun ca nu au nevoie de sfaturi profesioniste pentru campanie, de la firme specializate de PR.

Ei mai spun ca nu sunt interesati sa plateasca sume mari pentru afise sau pentru a li se gasi un slogan incitant, si ca doar contactul direct cu alegatorii ii va duce in Parlament. De asemenea, cei mai multi evita sa spuna cati bani vor investi, sustinand ca inca nu si-au construit bugetul.

"Nu vreau sa ma cunoasca oamenii din afise sau videoclipuri. Voi merge in teritoriu sa vorbesc cu oamenii, lucru pe care deja il fac de un timp", declara Robert Negoita. Secretarul executiv al PSD spune ca inca nu stie cat va cheltui, dar estimeaza ca suma se va ridica la cateva zeci de mii de euro.

Campania electorala va incepe in 31 octombrie si se va incheia in 29 noiembrie, scrutinul pentru alegerile parlamentare fiind programat pentru 30 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#pomana electorala, #candidati, #afaceristi, #promisiuni , #stiri politice