Cine distruge PSD. Complicii lui Dragnea

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 31 August 2018, ora 19:34
32341 citiri
Cine distruge PSD. Complicii lui Dragnea

Scrisoarea lui Rudolf Giuliani ar fi putut sa fie o operatiune de lobby reusita. Urias platita si reusita. Dar daca o mentineau in limitele personalitatii fostului procuror si primar al New York-ului, indiscutabila, si pe langa ea pastrau un ton moderat.

Dar oamenii disperati si needucati politic fac greseli fatale. Antena 3, Romania TV, consulul Romaniei la New York, numit de PSD, si multi pesedisti si membri ALDE s-au aruncat ca papuasii pe subiect si au infipt vorbele lui Giuliani adanc in gura lui Donald Trump, demonstrand implicit ca ei insisi nu dau doi bani pe semnatar.

Liviu Drangea nu l-a nominalizat pe presedintele american, dar cat timp a raspuns scrisorii pe larg si i-a cerut presedintelui Iohannis sa aiba o pozitie pe tema ei, a transmis implicit ca este vorba despre o pozitie de la cel mai inalt nivel al SUA, altfel nu avea de ce sa o comenteze al treilea om in stat.

S-a incercat fixarea in mentalul colectiv a unui narativ care in mod evident nu fusese convenit cu Rudolf Giuliani: ca guvernul american insusi, in frunte cu Donald Trump, a transmis prin dl Giuliani ca pledeaza pentru aministie si gratiere.

Sigur ca o asemenea prostie nu putea prinde decat intr-o tara care nu intelege nimic despre lobby, o practica extrem de raspandita in SUA, unde pledoariile platite sunt legale, fiind insa citite in cheia lor corecta.

Sau isi imagina cineva cumva ca intr-o dimineata Rudolf Giuliani, cu ochii umflati si rosii de nesom, a dat de pamant cu ceasca de cafea zicand: "Gata, eu nu mai pot cu protcoalele astea din Romania, nu mai am somn si pofta de mancare, pana nu vine amnistia nu-mi gasesc linistea". Sa fim seriosi!

Transformarea unei clasice operatiuni de lobby, absolut evidenta pentru cineva cu o minima cultura politica, intr-o declaratie politica de la cel mai inalt nivel care ar marca o decisiva schimbare de pozitie a SUA in chestiunea anticoruptiei din Romania a provocat, absolut previzibil, dezmintiri ferme.

Cea mai importanta a venit de la chiar Departamantul de stat prin Ambasada Romaniei. Dupa care Rudolf Giuliani insusi a ajuns sa se justifice in presa, inclusiv in New York Times (ceea ce arata dimensiuna prejudiciului creat administratiei americane) si sa spuna ca nu reprezinta guvernul american si ca a luat bani pentru declaratia sa de la firma avocatului lui Dan Adamescu, Louis Freeh, la randul sau semnatarul unei scrisori identice emisa cu ceva timp inainte.

Mai mult, Ambasada a simtit nevoia sa reafirme pozitia SUA in privinta justitiei din Romania, care nu implica sub nicio forma amnistia, dimpotriva, dupa care ambasadorul Klemm a facut o vizita fulger, destul de indelungata, in biroul lui Liviu Dragnea.

Deci ambasadorul Romanei in SUA, George Maior, a avut dreptate, in pofida isteriei creata de precizarile acestuia inclusiv la nivelul ministerului de Externe. Una peste alta, papuasii disperati au aruncat pe geam milioanele platite de Adamescu si Popoviciu facand praf operatiunea de lobby. Ba chiar i-au creat si probleme in SUA lui Rudolf Giuliani, acuzat acum ca a implicat SUA intr-un scandal diplomatic.

Sub auspiciile acestei catastrofe, cum numai in "Zorba grecul" s-a mai vazut, incepe CEX-ul PSD de la Neptun. Aceasta scrisoare ar fi trebuit sa fie una dintre putinele ofrande pe care Liviu Dragnea sa le puna pe masa partidului ca garantie ca amnistia si gratierea sunt foarte aproape.

Nici macar atat nu poate Dragnea sa livreze partidului. Capul lui Kovesi, desi cu o mare valoare simbolica, e inca prea putin si e considerat mai mult meritul lui Tudorel Toader. Prea putin mai ales pentru a compensa si costul de imagine al celei mai dezastruoase guvernari pe care a avut-o acest partid de cand e el.

Cifrele PSD, cand nu le coafeaza dl Pieleanu, sunt in picaj. Brandul PSD e ferfenita. Nemultumirea sociala e in crestere ceea ce se simte mai ales la firul ierbii. Partidul e condus de un dictator refugiat la Scrovistea unde patrund doar 3 oameni: Olguta Vasilescu, Claudiu Manda si Darius Valcov. Si de acolo vin edictele.

Un dictator atat de disperat incat recurge la diversiuni de tipul tentativei de asasinat care a dus intreg partidul in alt ridicol, diversiuni care nu pot masca ceea ce rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a declarat pentru Ziare.com: "nu exclud ca mai multe cancelarii occidentale sa oficializeze ceea ce se stie deja in mod informal, respectiv domnul Liviu Dragnea sa fie declarat persona non grata . (...) Exista voci in Washington D.C. care cer ca dl. Liviu Dragnea sa fie inclus pe lista Magnitsky, ceea ce, evident, ar fi devastator nu numai pentru domnia sa, dar si pentru PSD".

Una peste alta, nimic din ce le-a promis Liviu Dragnea nu s-a implinit, in schimb costurile politice sunt uriase, iar Ecaterina Andronescu, direct coboratoare din Ion Iliescu in mentalul PSD, a dat glas acestui adevar intr-o scrisoare cu 7 milioane de accesari.

Si colac peste pupaza, decontul violentelor din 10 august este un spectru pe care nimeni nu-l poate ignora. Iar el a deschis o linie dura de confruntare intre Liviu Drangea si Gabriela Firea.

Dragnea incearca sa arunce decontul in capul Sperantei Cliseru, om de casa al Gabrielei Firea. Evident ca dna Firea nu a inghitit galusca, iar dna Cliseru a inceput sa vorbeasca despre 10 august intr-un crescendo care promite un tsunami.

Din punct de vedere politic, nu trebuie sa fii genial ca sa intelegi ca alianta PSD-ALDE scartaie, dl Tariceanu are pozitii tot mai acide la adresa dlui Dragnea si a PSD, intentiile sale prezidentiale sunt clare. Si in aceste conditii si guvernarea devine fragila si sunt convinsa ca nimeni nu a uitat nici anul 2009 si nici soarta USL.

Asa arata un partid condus de un dictator limitat si disperat, asa arata o catastrofa politica, dar pentru ea vinovat nu e Liviu Dragnea insusi. Vinovati sunt pesedistii care-l lasa sa faca ce vrea, care din oportunism, care din lasitate. Ei sunt cei care distrug PSD, complicii lui Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Dragnea Firea PSD, #scrisoare Giuliani , #stiri politice