Crin Antonescu: Domnul Croitoru sare calul!

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 19:36
5076 citiri
Crin Antonescu: Domnul Croitoru sare calul!
Foto: Arhiva

Liderul PNL, Crin Antonescu, anunta ca majoritatea parlamentara isi mentine pozitiile in privinta lui Klaus Iohannis si ca este foarte posibil ca PNL sa nu se prezinte nici la audierile in comisii ale ministrilor propusi vineri de Lucian Croitoru si nici la votul in plen.

"Ne mentinem, de buna seama, pozitiile. Guvernul Croitoru nu are de ce sa faca obiectul interesului meu (...) Domnul Croitoru sare calul", a afirmat Antonescu la Realitatea TV, explicand ca "in momentul in care discuti cu partidele politice de la care vrei sa ceri votul in Parlament si acelea iti spun si tie si tuturor" ca au o alta optiune, "din momentul acela nu mai continui sa povestesti", pentru ca asta inseamna ca "nu te intereseaza ce spune Parlamentul".

"Si te duci sa te investeasca cei care ti-au cerut sa faci acest Guvern", a mai afirmat Crin Antonescu, subliniind inca o data ca "am glumit cat am glumit", dar "domnul Croitoru cu guvernul lui cu tot din punctul meu de vedere nu exista".

Intrebat ce crede ca va urma in cazul in care Cabinetul Croitoru pica la votul Parlamentului, Crin Antonescu a declarat ca "daca va fi o alta nominalizare decat cea pe care a solicitat-o o majoritate explicita a Parlamentului, adica Klaus Iohannis, va cadea si aceea".

Antonescu a recunoscut ca pe lista lui Croitoru sunt si oameni care "au sansa de a deveni ministri intr-un anumit context politic", cu referire la Bogdan Aurescu, dar in acest moment trebuie sa fie foarte clar ca "domnul Croitoru nu are sprijin politic".

"Asa, pot si eu sa spun acum ca fac un guvern cu Spiru Haret, daca ar fi in viata(...)Exista niste reguli si nu abdicam de la ele numai pentru ca domnul Aurescu este un tanar capabil si de viitor", a mai spus liderul PNL.

"Este un guvern de casa al lui Traian Basescu asa cum PD-L nu mai e un partid ci este un partid de casa al lui Traian Basescu", a concluzionat prezidentiabilul liberal.

Crin Antonescu a anuntat ca situatia va fi discutata in forurile partidului dar a precizat ca punctul sau de vedere personal, care va fi prezentat si colegilor din conducerea PNL, este acela ca "parlamentarii nostri nici nu vor trebui sa participe la comisii sau in plen la aceasta tema falsa".

"Nu il putem impiedica pe domnul Croitoru sa vina in Parlament dar nici nu participam la o farsa cu domnul Croitoru in rolul principal", a conchis acesta.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anuntat vineri ca a depus la Parlament programul sau de guvernare si lista celor 14 ministri care vor intra in componenta Cabinetului sau.

Asupra acestora, Parlamentul trebuie sa se pronunte prin vot in plenul reunit al celor doua camere in decurs de 15 zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Crin Antonescu premier Croitoru, #Antonescu guvern Croitoru, #Antonescu Lucian Croitoru , #stiri politice