Dan Barna anunta ca finala Cupei Romaniei s-ar putea desfasura cu spectatori

Luni, 10 Mai 2021, ora 19:50
2605 citiri
Dan Barna anunta ca finala Cupei Romaniei s-ar putea desfasura cu spectatori
Dan Barna, vice-premier FOTO Gov.ro

Vicepremierul Dan Barna a anuntat, luni, ca Guvernul a agreat posibilitatea organizarii de evenimente sportive pilot cu spectatori, insa cu conditia ca acestia sa fie vaccinati sau sa prezinte rezultatul unui test de coronavirus negativ.

Guvernul doreste ca primul meci test sa fie finala Cupei Romaniei.

In afara acestor evenimente testm regula ramane aceea ca toate competitiile se desfasoara fara spectatori, starea de alerta fiind prelungita.

"Am aprobat in sedinta de guvern de azi prelungirea starii de alerta, precum si o serie de masuri de reducere a unor restrictii, cu respectarea masurilor de siguranta.

Hotararea de azi cuprinde si o veste buna pentru iubitorii sportului.

Desi regula ramane aceea ca toate competitiile sportive se vor desfasura fara spectatori, am agreat astazi posibilitatea organizarii unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2 sau prezinta rezultatul unui test negativ certificat.

Conditiile exacte vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii.

Lucram in continuare in echipa pentru ca primul astfel de meci sa poata fi finala Cupei Romaniei care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva indeplinirii tuturor conditiilor de siguranta la accesul pe stadion", a precizat Barna pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Romaniei a facut precizari cu privire la conditiile de prezenta la evenimentele sportive: "Competitiile sportive se vor putea desfasura pe teritoriul Romaniei cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului si Sportului si cu avizul Ministerului Sanatatii. Participarea va fi permisa doar persoanelor vaccinate, celor care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2, celor care prezinta rezultatul negative al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore".

Finala Cupei Romaniei la fotbal se va disputa in 22 mai, pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Dan Barna USR, #relaxare, #restrictii, #pandemie , #stiri politice