Din comisia prezidentiala, candidat PD-L la europarlamentare

Duminica, 29 Martie 2009, ora 16:02
1493 citiri
Din comisia prezidentiala, candidat PD-L la europarlamentare

PDL Iasi a decis, duminica, sa-l puna pe lista de candidati la la eroparlamentare pe profesorul Tudor Luchian, membru in Comisia prezidentiala pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania, transmite corespondentul NewsIn.

Decizia a fost luata de democrat-liberalii ieseni dupa ce, in ultimele doua luni, i-a propus, pe rand, pe senatorul Dumitru Oprea si Alina Mungiu-Pippidi, primul fiind respins de Biroul Permanent National, in timp ce Pippidi a refuzat oferta organizatiei politice.

"Avand in vedere experienta profesionala dobandita in activitatile ce au vizat educatia si cercetarea stiintifica, desfasurate atat in Romania cat si in strainatate, sunt convins ca am capacitatea ideologica si materializare pragmatica a obiectivelor de interes national si european pe care mi le propun", a declarat prof. univ. Tudor Luchian.

Printre obiectivele candidatului PDL se numara plasarea a cel putin trei universitati romanesti in topul primelor 500 din lume, cresterea de cinci ori a productiei stiintifice, reducerea ratei de parasire prematura a sistemului de educatie sub 5%, eliminarea diferentelor esentiale dintre invatamantul rural si cel urban, elaborarea unei noi metodologii de evaluare a cadrelor didactice si profesionalizarea si depolitizarea carierei manageriale in educatie.

Tudor Luchian este cea de-a treia propunere facuta de PDL Iasi pentru alegerile europene in ultimele doua luni. Initial, a fost nominalizat senatorul Dumitru Oprea, insa candidatura acestuia a fost respinsa deoarece este parlamentar in functie.

Ulterior, PDL Iasi a propus-o pe Alina Mungiu-Pippidi, nominalizarea acesteia creand un val de reactii in lumea politica si societatea civila, presedintele Societatii Academice Romane conditionand candidatura sa cu respectarea, de catre candidatii PDL, a criteriilor de integritate stabilite de Coalitia pentru un Parlament Curat.

Pippidi a facut referire inclusiv la fiica presedintelui, Elena Basescu, care si-a dat demisia din partid pentru a candida ca independenta. La numai o zi dupa anuntul fiicei presedintelui, Mungiu-Pippidi a transmis filialei iesene a PDL o scrisoare deschisa in care refuza oferta organizatiei politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Tudor Luchian, #candidat PDL europarlamentare, #Comisie prezidentiala Educatie , #stiri politice