Elena Udrea: PSD trebuie sa-si asume reforma sau sa plece de la guvernare

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 11:59
2555 citiri
Elena Udrea: PSD trebuie sa-si asume reforma sau sa plece de la guvernare

Partidul Social-Democrat trebuie sa isi asume reforma sau sa plece de la guvernare, a declarat, vineri, Elena Udrea, adaugand ca, personal, ar prefera ca PD-L sa guverneze singur.

"Daca s-ar pune problema in PD-L sa votam pentru a gestiona problemele in mod responsabil singuri sau a continua sa fim sabotati in Parlament, in varianta PSD-PNL, as vota pentru a guverna resonsabil si singuri", a declarat Elena Udrea, care a participat la Scoala de Vara a PD-L.

Ministrul Turismului a daugat insa ca, in caz ca s-ar ajunge la situatia in care PD-L trebuie sa guverneze singur, trebuie sa gaseasca un partener in Parlament, in condtiile in care, in plen, PSD a trecut "cu arme si bagaje de partea PNL". In prezent, "nu mai exista o coalitie reala", sustine Elena Udrea.

In plus, PSD se comporta de luni de zile ca un partid de opozitie, a adaugat ministrul. "Singurul mod in care PSD mai sta la guvernare este accesul la resurse", a precizat ministrul, explicand ca, prin shimbarea conducerii din teritoriu se formeaza o structura prin care se pot castiga alegerile.

In ceea ce priveste conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, Elena Udrea a precizat ca PD-L nu isi doreste sa il preia in vederea organizarii alegerilor.

"PD-L a fost acuzat ca vrea sa-l schimbe pe Nica pentru a castiga alegerile. (...) Pe Nica am putea eventual sa-l schimbam pentru ca serviciul de informatii se implica in lupta politica", a declarat Udrea.

Lupta politica afecteaza turismul

Elena Udrea a tinut sa precizeze ca activitatea Ministerului Turismului a fost afectata de scandalul politic in care este implicata. Desi Ministerul Turismului a facut investitii si a promovat turismul romanesc in tara si in strainatate, alocand fonduri fara sa tina cont de criterii politice, comisia de ancheta parlamentara blocheaza aceste activitati.

"Am fi facut mult mai multe si am fi fost mult mai eficienti daca de doua luni nu ne ocupam de comisii de ancheta. (...) Din pacate turismul a cazut victima acestei batalii politice", a declarat Udrea.

Cat despre acuzatiile privind modul in care s-au cheltuit banii la ministerul Turismului, Elena Udrea a precizat ca acestea sunt nefondate, in conditiile in care bugetul Ministerului este cel mai mic (0,06% din PIB).

"Romania este promovata pe Eurosport si CNN cu un clip in care apar cei mai mari sportivi romani, cei mai scunoscuti: Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase. Suntem acuzati ca am cheltuit trei milioane de euro pentru promovare, in conditiile in care Bulgaria a cheltuit 11 milioane numai pe promovare la televiziunile romanesti", a declarat Udrea.

Mai mult, Udrea aduce si ea reprosuri lui Ludovic Orban, presedintele comisiei de ancheta parlamentara in cazul achizitiilor facute la Ministerului Turismului, privind modul in care s-a cheltuit banul public.

"Pentru evenimentul de la Paris, noi am cheltuit 46.000 de eruo. De doua ori mai mult a luat secretara domnului Orban prima de Craciun", sustine Udrea.

Aceasta adauga ca pentru cabinetul de avocatura, cel cu care a colaborat Ministerul Turismului, s-au platit 5.000 de euro, pe cand guvernarea PNL le-ar fi acordat acestora 300.000 de euro.

Elena Udrea s-a lansat la un atac si la adresa lui Cosmin Gusa, cel care a declarat recent ca DNA ar fi declansat procedura de urmarire penala a Elenei Udrea, sustinand ca in politica se gasesc si multi oameni nepotriviti.

"Domnul Gusa incerca zilele trecute sa-si aminteasca de unde ma stie. Ii spun eu de unde ma stie, de pe vremea cand manca gratis la masa sotului meu. Eu, ca si multi altii, ne-am inselat asupra caracterului sau", a declarat Elena Udrea, adaugand ca acesta are, in prezent, rolul de a "umple televizorul de barfe si zvonuri".

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#Elena Udrea, #PSD iasa guvernare, #Coalitie PSD PDL , #stiri politice