VIDEO Ce spune premierul Florin Citu despre constructia de spitale prin Planul National de Reconstructie si Rezilienta

Sambata, 06 Martie 2021, ora 13:08
3410 citiri
VIDEO Ce spune premierul Florin Citu despre constructia de spitale prin Planul National de Reconstructie si Rezilienta
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO: Facebook/ Guvern

Premierul Florin Citu a declarat sambata, 6 martie, ca Guvernul isi propune sa construiasca spitale noi in Romania, prin Planul National de Reconstructie si Rezilienta. Singura conditie este aceea ca aceste spitale sa fie finalizate pana in 2026.

"Am pornit cu aceeasi reforma pe care o regasim in buget, dar reforma aceasta trebuie sa se vada in investitii. Veti vedea ca resursele alocate in PNRR se concentreaza pe proiecte de investitii. Romania a ramas in urma la investitii in infrastructura: transport feroviar, si sigur va ramane emblema acestui Guvern, dorim sa construim spitale noi. Nimeni nu a facut acest lucru in 30 de ani si veti vedea ca in acest PNRR sunt alocate sume pentru constructia de spitale noi", a declarat Florin Citu, sambata, la Focsani.

Premierul i-a rugat pe cei care au in plan construirea de spitale noi sa aplice prin PNRR pentru atragerea de fonduri.

Spitalul CF din Sibiu, unitate medicala COVID, a modernizat instalatia electrica. De ce a luat managerul aceasta masura

"Sunt in Romania spitale care pot fi finalizate pana in 2026. Asta este singura conditie pe care trebuie sa o indeplinim, sa poata fi finalizate pana in 2026. De aceea ii rog pe toti care au proiecte de spitale noi, daca pot sa finalizeze pana in 2026 sa includem in acest Plan de Reconstructie si Rezilienta. Este foarte important pentru ca e adevarat, s-au bagat bani in sanatate in ultimul an, dar vrem sa bagam bani sa ramana. Spitalele noi trebuie sa se construiasca si incepem cu acest program. Vreau sa ramana dupa aceasta guvernare o constructie de spitale noi", a afirmat Citu.

Dominic Fritz a anuntat ca Timisoara ar putea sa intre in carantina: "Nu mai sunt locuri libere in spitalele COVID si la ATI"

Premierul Florin Citu participa, sambata, la dezbaterea organizata de Consiliul Judetean Vrancea cu reprezentantii structurilor asociative ale UAT-urilor - Asociatiilor Municipiilor, Oraselor, Comunelor, Secretarilor de Primarii din Romania - primari, conducerea Institutiei Prefectului Vrancea, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, oameni de afaceri din Vrancea.

Printre temele abordare se numara bugetul pentru anul 202 1, investitii si oportunitati de finantare, masuri fiscale, Programul National de Redresare si Rezilienta.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Postul public de televiziune (TVR) a ieşit în pierdere financiară în anul 2023, potrivit raportului de activitate al instituţiei publice, depus recent la Parlament. Conform...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#constructie spitale, #buget, #florin catu, #pandemie, #centru de vaccinare , #stiri politice