Franta anunta ca se opune aderarii Romaniei la Schengen

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 20:02
8446 citiri
Franta anunta ca se opune aderarii Romaniei la Schengen
Foto: jurnalulpolitic

Franta a anuntat miercuri seara ca se va asigura ca decizia Uniunii Europene privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu va fi luata pana in vara lui 2011. Declaratia ii apartine ministrului pentru afaceri europene, Pierre Lellouche.

Pierre Lellouche a mai spus ca membrii UE trebuie sa fie foarte vigilenti in legatura cu aderarea celor doua tari la Schengen si ca sprijina Olanda, care solicita amanarea decizie, arata Novinite. Olanda a anuntat la sfarsitul lui octombrie ca ar putea bloca aderarea Romaniei la Schengen, in absenta unor progrese clare in lupta anticoruptie.

Se pare ca si Franta si Olanda nu ar avea incredere in capacitatea Romaniei si Bulgariei de a administra granitele externe ale UE, in conditiile in care aceste doua state au probleme de coruptie.

In acelasi timp, Romania are si sustinatori. Printre ei se numara fostul cancelar Gerhard Schroeder, care a anuntat ca Germania va sustine aderarea Romaniei in spatiul Schengen.

Romania si Bulgaria au convenit luni, la Bucuresti, sa ceara impreuna sprijin Parlamentului European pentru aderarea la Spatiul Schengen, a afirmat premierul bulgar, Boyko Borisov, in discutia avuta cu primul-ministru Emil Boc.

De asemenea, secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu, a declarat ca Romania si Bulgaria au in vedere realizarea unui plan de actiune comun pentru coordonarea eforturilor atat la Bruxelles, cat si in capitalele statelor membre, in vederea aderarii la Schengen.

Ministrul roman de Externe Teodor Baconschi a declarat ca aderarea la Schengen este principalul obiectiv politic al Romaniei. Acesta a mai spus ca Bucurestiul este convins ca prietenia cu Italia ii va garanta sustinerea Romei in consiliul ministrilor de interne din UE.

Spatiul Schengen reprezinta o zona de libertate de miscare unde controalele la frontierele interne ale statelor semnatare au fost eliminate si a fost creata o singura frontiera externa unde controalele se desfasoara conform unui set de reguli clare.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Franta Romania Schengen, #Romania aderare Schengen 2011 , #stiri politice
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
Multumim inca odata tuturor tiganilor cocalari care ne-au ridicat rangul de tara