Articol citit de 4444 ori
Frumos
Imi place ce am citi, mai ales ca nu are conotatii subiective articolul.
Bugetul este de foarte mare bun simt! Suntem norocosi ca avem in sfarsit un premier care isi face temele si un guvern care pare sa functioneze bine.
Sper sa ne mearga din ce in ce mai bine!
bugetul
Ca a facut sau nu bugetul este treaba guvernului , dar ma ingrozeste avalansa de vorbe ce le debiteaza imutil Dl. Premier " explicind " la comferinta de presa ceva ce nimeni nu intrebase si ocolind sa raspunda concret la intrebare . Si am inteles dece se spune ca avocat este un ins care vorbeste mult si nu spune nimic
Tovarase Moise;
Ce-ar fi sa te "transferi" in Israel ? Acolo, cel putin, nu vei mai suferi de frig, ci te vei putea incalzi la focul rachetelor organizatiei pacifiste Hamas...
AFARA, AFARA CU TOTI ASIATICII SI AFRICANII DIN TARA SI DIN UNIUNEA EUROPEANA !
Vai de noi cu guvernul, presedintele si bugetul asta!
Una dintre nereguli se referă la discrepanta dintre incasările din impozitul pe salarii si cele din TVA. Cu toate că Executivul pune accent pe venituri mai mari din partea populatiei, acestea nu au fost estimate si in prognozele despre consum.
Proiectul bugetului, prezentat de Executiv partenerilor sociali, a starnit nemultumirea sindicatelor si patronatelor. Acestea lansează acuze la adresa Guvernului, pe motiv că a intocmit un buget nerealist, bazat pe calcule eronate, pentru a rezulta un deficit de 2% din PIB. In acest scop, Guvernul mizează pe incasări de 44,42 miliarde lei, proveniti din taxa pe valoare adăugată, cu 8,7% mai mult fată de executia preliminară din 2008.
Acest lucru ar fi posibil dacă se tine cont de o crestere economica de 1%-2% si de o inflatie de 5%-6%.
Mai mult, Guvernul speră la venituri din impozitul pe salarii de 21,22 miliarde lei, adică o majorare cu 36,2% fată de 2008. O asemenea crestere poate fi obtinută fie in urma unei supraimpozitări, neanuntate incă, fie prin majorări ale veniturilor.
O persoana atat de bine informata ar trebui sa scrie articole, nu sa le citeasca.
In concluzie este vrajeala ce ati scris.
Dreptate?
Cine a muncit norma intreaga are pensie de 400-1500 ron, cine nu a muncit deloc va avea 300 respectiv 350 ron si cine s-a facut a muncii ( magistratii, parlamentarii, politia, etc.) au pensii de la 2000 la 20000 ron. Numai primii au cotizat conform legii 19, dar nu primesc cei 45% conform legii. Celelalte sunt POMENI pentru alegerile din 2009.
Aveti dreptate
Toate guvernele dupa 1989 si mai ales cele mai actuale au incurajat nemunca,dar asta a facut-o de oaie.Saraca mama a muncit 30 de ani in agricultura,venea seara tarziu si unele ,,putori"stateau la poarta si mancau seminte;ce va spune saraca mama care acum are o pensie de 318 lei si nenorocitii astia vrea sa le faca ,,putorilor"pensie sociala de 350 lei?
Daca tot presupunem ca nu avem cum sa prevedem nimic, nu putem prevedea nici daca deciziile guvernului sunt bune sau nu.
te rog argumenteaza
Bugetul asta se bazeaza pe calcule mai putin pertinente. Nici cei mai mari economisti nu pot prevedea pe termen scurt si mediu evolutia indicatorilor economici. Guvernul acesta este prins intre promisiunile facute si incapacitatea lui de a estima impactul crizei asupra economiei. Toata tergiversarea asta, toata tragerea de timp cu bugetul nu este altceva decat un ragaz in speranta conturarii clare a dorintelor sindicatelor, a limitei acestora de unde vor incepe a vocifera. Este o metoda de guvernare la cererea maselor. Daca masele vor cere lise va da indiferent de consecinte.
Dle Cuza, sunt de aceeasi parere
repartitia bugetului si masurile anticriza mi se par judicioase si realiste.
Pai vin alegerile.
Si cum vrei sa mai obtina niste voturi in plus daca nu dau nimic?
Exemplu minor: am o casa la tara, intr-o comuna cu o importanta populatie de colorati, care nu lucreaza nicaieri. Deci au dreptul la ajutor sociall. Teoretic ar trebui sa presteze 70 de ore lunar "munca in folos obstesc". Ar avea ce face. Macar curatenie prin localitate.
In schimb domnul primar, baiat destept, nu i-a pus niciodata sa faca nimic. Si asa este primar din 1990, sub toate guvernele si trecand pe la toate partidele.
Ai dreptate...
... acest buget extraordinar, de bun simt, va fi valabil exact pana la 15 aprilie, data ce tot ne este fluturata in aceste zile!!!
Dupa..., mai vedem...
Oricum, prin iunie deja, economia se va bloca.
aduceti-va aminte de marele economist ilie serbanescu
cum critica el masurile luate de diversi guvernanti iar canda fost numit in functie si pus sa aplice marile idei a capotat si s-a dat la fund o buna perioada de timp. Acum reapare cu critici la liberali si sfaturi la pedelei. In acest spirit ii prevad acelasi viitor marelui analist financiar ionut popescu